YEĞİTEK tarafından Bursa'da düzenlenen Scientix STEM Çalıştayı sona erdi.

YEĞİTEK tarafından Bursa'da düzenlenen Scientix STEM Çalıştayı sona erdi.

Bakanlığımız YEĞİTEK Genel Müdürlüğü tarafından, 02-04 Mayıs 2017 tarihleri arasında Bursa'da gerçekleştirilen "Scientix STEM Eğitimi Çalıştayı sona erdi.

Kategori : Genel

05.05.2017

Bu haber 1588 kez görüntülendi.

Ekleyen : Abdulmuttalip Şahin

YEĞİTEK tarafından Bursa'da düzenlenen Scientix STEM Çalıştayı sona erdi.

BURSA-Scientix STEM Çalıştayı Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şb. Müdürü Ömer Faruk BEKTAŞ, Scientix Okul Ağı Koordinatörü Dr. Tunç Erdal AKDUR, EBA İçerik Uzmanları Şirin DEMİRCAN, Nilda BOYACIOĞLU ve Esra KAYIŞ, Bilişim Teknolojileri İl Koordinatörü Alper BAYRAMOĞLU, Bursa Fatih Projesi Eğitmenleri ve ilimize bağlı okullarda görev yapan STEM eğitimiyle ilgilenen 50 öğretmen katıldığı çalıştay Şehit Erol Olçok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde yapıldı.

"Scientix STEM Çalıştayı" samimi ve paylaşıma açık bir ortamda gerçekleşti. Çalıştaya katılan bütün öğretmenler, Proje Girişlerini yaparak, Ders Etkinliklerini Tasarlayıp gruplar halinde projelerini sundular akabinde ekipler birbirini değerlendirerek çalışmalarını ve bu sürecinde ortaya çıkan sorunları ve bu sorunları ortadan kaldırmaya ilişkin çözüm önerilerini meslektaşlarıyla paylaştılar. Çözüm odaklı olarak tartışıldığı bir değerlendirme oldu.

Katılımcı öğretmenler;
Bu tarz çalıştayların verimli olduğu ve devamının da olması temennisiyle "Scientix STEM Çalıştayı" nın Bursa'da düzenlenmesini sağlayan Bakanlığımız YEĞİTEK Genel Müdürlüğüne teşekkür ettiler.

Hep birlikte güzel bir sinerji ortamı ile başarılı ve güzel etkinlikleri gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.

Çalıştay süresinde güzel fikirlerin oluşumu ve etkileşimi oldu.

Bunun yanında Okulllarında daha önce uygulama yapan arkadaşlarımızda değerli izlenimlerini bizlerle paylaştılar.

YEĞİTEK EBA İçerik Uzmanları Esra KAYIŞ, Nilda BOYACIOĞLU ve Şirin DEMİRCAN, STEM eğitimini konu alan yaratıcı drama atölyesi etkinliği farklı bir çalışma oldu.

Bursa İl Koordinatörü Alper BAYRAMOĞLU ; "Öğretim görevlilieri YEĞİTEK Scientix STEM Projesi Koordinatörü Dr. Tunç Erdal AKDUR'a, YEĞİTEK EBA İçerik Uzmanları Esra KAYIŞ, Nilda BOYACIOĞLU ve Şirin DEMİRCAN'a ayrı ayrı özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Yakın bir zamanda tekrar bir başka etkinliğimizde görüşmek temennisi ile, bütün katılımcı öğretmen arkadaşlarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ederiz. Özellikle çalıştayın ilimizde yapılması için yardımlarını esirgemeyen Eğitim Yayınları ve İçerik Yönetimi Daire Başkan Sayın Mehmet RÜŞEN'e teşekkür ederim." şeklinde düşüncelerini ifade etti.

Tüm katılımcıların verimli geçtiğini belirttikleri çalıştay, hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.