MEB YEĞİTEK Eğitim Yayınları ve İçerik Yönetimi Daire Başkanından anlamlı ziyaret

MEB YEĞİTEK Eğitim Yayınları ve İçerik Yönetimi Daire Başkanından anlamlı ziyaret

MEB YEĞİTEK'in Katkılarıyla FATİH Projesi ve EBA tanıtımının yapıldığı Türk Hava Yolları, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile, 4-5-6-7 Mayıs 2017 tarihlerinde TÜYAP Fuar Merkezi'nde düzenlenen 6. Bursa Bilim Şenliğinde bulunan stanta MEB YEĞİTEK Eğitim Yayınları ve İçerik Yönetimi Daire Başkanı Sayın Mehmet RÜŞEN'den anlamlı bir ziyaret yapıldı.

Kategori : Genel

07.05.2017

Bu haber 1471 kez görüntülendi.

Ekleyen : Abdulmuttalip Şahin

MEB YEĞİTEK Eğitim Yayınları ve İçerik Yönetimi Daire Başkanından anlamlı ziyaret

MEB YEĞİTEK Eğitim Yayınları ve İçerik Yönetimi Daire Başkanı Sayın Mehmet RÜŞEN;" 6. Bursa Bilim Şenliğinde FATİH Projesi ve EBA tanıtımını özverili bir şekilde yapan Bursa İl Koordinatörü Alper BAYRAMOĞLU ve tüm Bursa Fatih Eğitmenlerine ayrı ayrı teşekkür ederim. Çok verimli bir etkinlik olduğunu görme fırsatını buldum." şeklinde duygularını paylaştı.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Veli SARIKAYA, Müdür Yardımcısı Ekrem KOZ ve İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Ömer Faruk BEKTAŞ,Bülent ALTUNTAŞ FATİH Projesi ve EBA tanıtımının yapıldığı stantta ziyarette bulunarak bilgi aldılar.

FATİH Projesi ve EBA tanıtımının yapıldığı stantta yapılan etkinlikler ziyaretçilerin dikkatini çekti. İlimizdeki okullardan öğrenci ve öğretmenler ile velilerin yoğun ilgi gösterdikleri görüldü.
Stantımızı ziyaret eden Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve veliler FATİH Projesi ve EBA ile ilgili sorular sordular. Bu sorulara o gün görevli Fatih Eğitmenlerince uygulamalı bir şekilde cevap verildi.

Ayrıca ziyaretçilere yönelik bilgi yarışmaları düzenlenerek, katılımcılara Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün promosyonları hediye edildi.

5 Mayıs 2017 tarihinde Türkiye'nin ilk bilimsel dünya rekoru

BURSA Büyükşehir Belediyesi, THY ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) iş birliğiyle Bursa Bilim Teknoloji Merkezi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 'Türk Hava Yolları Bilim Şenliği'nde dünya rekoru kırıldı. 3 bin 417 çocuğun aynı anda yaptığı bilimsel atölye çalışmaları ile daha önce Avustralya'ya ait olan dünya rekoru Bursa'ya kazandırılmış oldu.

Bursa TÜYAP fuar alanında gerçekleştirilen bilimsel atölye çalışmalarında, daha önce 2 bin 900 kişiyle Avustralya'ya ait olan dünya rekoru kırıldı. İki farklı deneyle atölye çalışmalarına katılan çocuklar ilk olarak bir deney tüpünün içine sıvı yağ, gıda boyası ve su koyarak deney yaptı. Gıda boyası, su ve yağın bir birine karışmadığını gören çocuklar şaşkınlıklarını gizleyemedi. Dünya rekorunu Bursa'ya getiren bir diğer deney ise çocukların alüminyum folyo ile yaptığı çalışma oldu. İlk olarak yaprak halindeki alüminyum folyoyu su dolu kabın içine bırakan çocuklar, folyonun suyun dibine batmadığını gördü. Ancak aynı alüminyum folyoyu katlayıp suya bırakan gençler bu sefer aynı folyonun suya battığına tanık oldu. 3 bin 417 çocuğun aynı anda yaptığı deneyle Avustralya'ya ait olan rekor Bursa'nın oldu.

Ülkemize ilk bilimsel dünya rekorunu kazandıran öğrencilerimizi ve katkı sağlayanları kutlarız.