MEB Eba Yarışmaları Ödül Töreni

MEB Eba Yarışmaları Ödül Töreni

EBA Çizgi 2.Karikatür Yarışmasında, Öğrenci Kategorilerinde Türkiye 2. olan Bursa-Osmangazi Kamil Tolon Bilim Sanat Merkezi öğrencisi EDA ZEHRA CİN 25 Mayıs 2017 Tarihinde MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce (YEĞİTEK) Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Yarışmaları ödül törenine babası Murat CİN İle birlikte katıldı.

Kategori : Genel

25.05.2017

Bu haber 1350 kez görüntülendi.

Ekleyen : Abdulmuttalip Şahin

MEB Eba Yarışmaları Ödül Töreni

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, öğrencilere çok çalışmaları tavsiyesinde bulunarak, "Sizler, bu ülkenin yarınlarısınız. Sizin varlığınız, cesaretiniz, emeğiniz ve vatan sevginiz ne denli büyükse Türkiye Cumhuriyeti o denli büyük ve muzaffer olacaktır.
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, öğrencilere çok çalışmaları tavsiyesinde bulunarak, "Sizler, bu ülkenin yarınlarısınız. Sizin varlığınız, cesaretiniz, emeğiniz ve vatan sevginiz ne denli büyükse Türkiye Cumhuriyeti o denli büyük ve muzaffer olacaktır." dedi.

MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce (YEĞİTEK) Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Yarışmaları ödül töreni düzenlendi.

Törende konuşan Erdem, Türkiye'nin, değişimleri sadece takip etmekle kalmayıp onu yöneten ülkeler arasında olma hedefinin, 2002'den bu yana, eğitimin, öncelikli gelişen alanlardan biri olmasını sağladığını belirtti.

Erdem, "Bakanlığımızın bütçe büyüklüğü, istihdam edilen personel sayısı, yapılan derslik sayısı ve okullaşma oranları gibi birçok temel göstergede rekor sayılabilecek ilerlemeler sağlanmış, bunlara paralel olarak teknolojik alt yapı yatırımlarının gerçekleştirilmesi, öğretim programlarının ve materyallerinin güncellenmesi, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması gibi alanlarda da önemli gelişimler sağlanmıştır." dedi.

"Küresel rekabette başarılı ülke" olmak

Türkiye'nin bilgi toplumuna dönüşüm vizyonunu, "küresel rekabette başarılı ve refah düzeyi yüksek bir ülke olmak" şeklinde belirlediğini ifade eden Erdem şunları kaydetti:

"Eğitimde FATİH Projesi ile her öğrencinin küresel rekabette sahip olması gereken 21. yüzyıl becerilerinin kazandırılması ve geleceğin insanının bugünden yetiştirilmesi hedeflenmektedir. 2011'de FATİH Projesi ve EBA'nın hayata geçirilmesine yönelik adımların atılmasıyla beraber 2013'den beri bakanlığımız adına katılmaya başladığımız tüm yurt içi ve yurt dışı organizasyonlarında FATİH Projesi ve EBA platformunun tanıtılması, projeye katkı sağlayacak iş birliklerinin ve yeniliklerin değerlendirilmesi sağlanmıştır. Katılım sağlanan yurt dışı fuarlardan elde edilen izlenimler doğrultusunda FATİH Projesi kadar kapsamlı ve devlet destekli bir projeye rastlanmamıştır."

Erdem, daha çok çalışmalarını tavsiye ettiği öğrencilere ve öğretmenlere, "Sizler, bu ülkenin yarınlarısınız. Sizin varlığınız, cesaretiniz, emeğiniz ve vatan sevginiz ne denli büyükse Türkiye Cumhuriyeti o denli büyük ve muzaffer olacaktır." diye seslendi.

"Kültür ve sanata ilgisi olan öğrencileri takdir etmek arzusundayız"

YEĞİTEK Genel Müdürü Bilal Tırnakçı da bilgi ve teknoloji çağında, çağın gerektirdiği teknolojiyi yakalamak için çalıştıklarını söyledi.

İnsanı önceleyen ve yücelten bir eğitim anlayışının, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle beslenen bir eğitim algısıyla var edileceğini kaydeden Tırnakçı, "Kültür ve sanata ilgisi olan, çevresinde olup bitenlere duyarlı, ülkesinde ve dünyadaki gelişim ve değişimleri takip eden ve milli hassasiyetlerini koruyan gençlerimizi taktir etmek arzusundayız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından yarışmaya katılarak Türkiye 2. olan Bursa-Osmangazi Kamil Tolon Bilim Sanat Merkezi öğrencisi EDA ZEHRA CİN ödülünü aldı.
Osmangazi BTSO Kamil Tolon Bilim Ve Sanat Merkezi İlimize büyük bir başarı kazandırmıştır. Yarışmaya katkı sağlayan idareci ve öğretmenleri tebrik eder, başarılarından dolayı öğrencimiz Eda Zehra CİN'i kutlarız. Başarılarının devamını temenni ederiz.