FATİH Projesi Eğitmeni Görevlendirmesi

FATİH Projesi Eğitmeni Görevlendirmesi

Bakanlığımız Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün 12/06/2017 Tarih 30706984-903.07.01-E.8791994 sayılı yazısı.

Kategori : Genel

13.06.2017

Bu haber 1303 kez görüntülendi.

Ekleyen : Abdulmuttalip Şahin

FATİH Projesi Eğitmeni Görevlendirmesi

Bakanlığımız ilgi emrine istinaden FATİH Projesi kapsamındaki öğretmen eğitimlerini ve Proje ile ilgili diğer iş ve işlemleri yürütmek amacıyla il/ilçe millî eğitim müdürlüklerine Bakanlık Makam Onayı ile 01 Temmuz 2017 tarihinden itibaren 6 ay süreyle FATİH Projesi eğitmenleri görevlendirilecektir.

Buna göre İl Millî Eğitim Müdürlükleri; merkezi olarak yapılan FATİH Projesi kapsamındaki eğitmen eğitimi kurslarına ve "FATİH Projesi Etkileşimli Sınıf Yönetimi Kursu" uzaktan eğitimine katılan ve başarılı olan Bilişim Teknolojileri öğretmenleri arasından yeni görevlendirme teklifi yapabilecektir.

Üzerinde yöneticilik, MEBBİS vb. görevi bulunanların teklifleri kesinlikle yapılmayacaktır. İstekli olan öğretmenlerimizin başvurularını dilekçe ile 15.06.2017 tarihi mesai bitimine kadar okullarına yapması gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.
 

 

FATİH Projesi eğitmeni olarak görevlendirilmesi teklif edilecek öğretmenlerle ilgili il millî eğitim müdürlükleri aşağıda belirtilen esaslar doğrultusunda hareket edeceklerdir:

  • İl millî eğitim müdürlükleri; merkezi olarak yapılan FATİH Projesi kapsamındaki eğitmen eğitimi kurslarına ve "FATİH Projesi Etkileşimli Sınıf Yönetimi Kursu" uzaktan eğitimine katılan ve başarılı olan Bilişim Teknolojileri öğretmenleri arasından yeni görevlendirme teklifi yapabilecektir.           
  • İl millî eğitim müdürlükleri tarafından teklifler; öğretmenlerin kadrolarının bulunduğu okul/kurumlar dikkate alınarak, ilçeler arası yer değişikliğine sebep olmayacak ve yolluk/yevmiye ödemesi gerektirmeyecek şekilde yapılacaktır.
  • Üzerinde yöneticilik, MEBBİS vb. görevi bulunanların teklifleri kesinlikle yapılmayacaktır.
  • Önceki görevlendirme dönemlerinde çeşitli sebeplerle görev iptali yapılan ve ilgi Bakanlık Makam Onayı ekinde bulunan Görevlendirme ve Çalışma Esaslarının 12. maddesi doğrultusunda hakkında işlem yapılan öğretmenlerin teklifleri yapılmayacaktır.
  • İl millî eğitim müdürlükleri tarafından ek form ile görevlendirilmesi teklif edilen öğretmenler, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulacak olan  "FATİH Projesi Eğitmenleri Değerlendirme Komisyonu" tarafından yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda değerlendirilecek, belirtilen esaslara uygun olmayan tekliflerde nihai kararı komisyon verecektir. "FATİH Projesi Eğitmenleri Değerlendirme Komisyonu" tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda uygun görülen öğretmenlerin isimleri onaya sunulacaktır.