FATİH Projesi ve Yeni EBA Tanıtıldı.

FATİH Projesi ve Yeni EBA Tanıtıldı.

FATİH Projesi ve Yeni EBA tanıtımı 19 Haziran 2017 Pazartesi günü İlimizdeki tüm okullarda Fatih Projesi Eğitmenleri ve Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin sunumlarıyla yapıldı.

Kategori : Genel

19.06.2017

Bu haber 1861 kez görüntülendi.

Ekleyen : Abdulmuttalip Şahin

FATİH Projesi ve Yeni EBA Tanıtıldı.

Fatih Projesi ve EBA'nın tanıtımı: Alan bazlı EBA ve EBA sınıf uygulamalarına yönelik yapıldı.
Nuri Erbak Anadolu Lisesi ve Nuri Erbak Ortaokulunda yapılan toplantıya katılan Bursa İl Koordinatörü Alper Bayramoğlu, Bursa İl Koordinatör Yardımcısı İhsan Haykır, Yıldırım İlçe Koordinatörü Mitat Eren ve Fatih Eğitmeni Abdulmuttalip Şahin, Okul İdarecileri ve öğretmenler katıldı.

Katılımın yoğun olduğu toplantıda Fatih Eğitmeni Abdulmuttalip ŞAHİN'in sunumunun ardından Bursa İl Koordinatörü Alper Bayramoğlu: "Hepinizin de çok yakından bilindiği gibi Her öğrencimizin en iyi eğitime kavuşması, en kaliteli eğitim içeriklerine ulaşması ve eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması için tasarlanmış olan FATİH Projesi, eğitimde teknoloji kullanımıyla ilgili dünyada uygulamaya konulan en büyük ve en kapsamlı eğitim hareketidir. Bursa İlimiz de Fatih Projesi kapsamında geliştirilen, etkileşimli tahtaların daha verimli kullanılmasını sağlayacak olan Fatih Kalem Bakanlığımız tarafından http://www.eba.gov.tr/yardimci-programlar Menüsünde tüm Türkiye'nin hizmetine sunulmuştur. Bu Bursa İlimiz açısından gurur vericidir. Sizlerin de çalışmaları varsa biz her türlü desteğe hazırız. Daha sonra Fatih kalem uygulamasının özelliklerini gösterdi. Bursa Fatih Projesi sitesi https://bursa.meb.gov.tr/fatihprojesi ile ilgili bilgi verdi. Fatih kaleme buradan da ulaşabilirsiniz. İstek ve önerilerinizi buradaki mail adresine iletebilirsiniz. Elimizden gelen yardımı yaparız" dedi.

Yıldırım İlçe Koordinatörü Mitat Eren:"EBA'nın 2016 da en çok aranan site olduğu bilinmektedir. http://dosya.eba.gov.tr/ de Öğretmenler için 10 GB Öğrenciler için 1 GB bulut depolama alanı sağlamaktadır. EBA, mobil uygulama özelliği ile android ve iOS platformunda yer almıştır. Mebbis Bilgileri ile sınıf ortamında EBA'ya giriş yapmak istemeyen öğretmenlerimiz için EBAKOD uygulaması kullanımı geliştirilmiş."EBAKOD" öğretmenlerimizin internet erişimi olan herhangi bir cihaz (cep telefonu, tablet, dizüstü bilgisayar vb.) ile oluşturulabilmekte, Oluşturulan kod 15 dakikalığına geçerli olmaktadır. Bu ve benzeri çalışmalar öğretmenler tarafından ilgiyle takip edilmektedir. "dedi.

Aşağıdaki konular üzerinde bilgilendirme yapıldı.
Eba dosya:
1.Klasörü etiketleme-Açıklama
2.Klasöre belge Kaydetme
3.Paylaşım Grubu Oluşturma
4.Paylaşım Grubuna Klasör Paylaştırma-
5.Paylaşılan Klasöre ve belgeler ulaşma (Salt okunur veya tam yetkili olup olmadığını görme)..vb gösterilmiş.

Eba Ders Modülünde:
Dersler (Konular-Sınavlar-Ürettiklerim-Ders listelerim-Çalışma takibi-Raporlar-VSınıf kullanımı
Sınıflarım, Gruplarım (Şube ekleme-Yeni gurup oluşturma)
Dosyalarım (Yeni ekleme-Paylaşım gönder-Listeye ekle -Sil)
İçerik Üretim Sistemi (Materyaller-İnteraktif etkinlik ve konu anlatımları-Öğrenme adımları-Ders akışları-Sorular-Sınavlar-Kazanımlar ve kazanım bileşenleri-VFabrika)
Eba Ders Yardım üzerinde durulmuştur.

Bursa Fatih Projesi Eğitmenleri tarafından Fatih Projesi ve EBA'nın tanıtımı: Alan bazlı EBA ve EBA sınıf uygulamalarına yönelik aşağıdaki eğitimler verilmiştir.
Yıldırım Nuri Erbak Anadolu Lisesi :Alper BAYRAMOĞLU-Abdulmuttalip ŞAHİN
Yıldırım Nuri Erbak Ortaokulu: İhsan HAYKIR-Mitat EREN
Yıldırım Şirinevler Ortaokulu: Abdullah BAL
Osmangazi Pilot Sanayi İlkokulu: Özkan UĞUR
Osmangazi Uluslararası Murat Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi: Erhan ÖZTÜRK
Osmangazi Sadi Et Keser İlkokulu: Dilek CAN
Nilüfer Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi: Cem TÜRE
Mudanya (Mudanya İlçesinde görev yapan tüm öğretmenler) Anadolu İmam Hatip Lisesi: Sinan DİŞÇİOĞLU
Kestel (Kestel ilçesinde görev yapan tüm öğretmenler) Kestel Belediyesi Kültür Merkezi: Nihat HANPOLAT
İnegöl Fen Lisesi: Osman Ferhat EKER
Mustafakemalpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi: Sezgin MERİÇ
Emeğe geçenlere ve katılımcılara teşekkür ederiz.