Bursa'da Fatih Projesi BT Rehber Öğretmenleri toplantıları devam ediyor.

Bursa'da Fatih Projesi BT Rehber Öğretmenleri toplantıları devam ediyor.

Bursa'da 2017-2018 Eğitim -Öğretim yılının başlamasıyla birlikte Bilişim Teknolojileri İl Koordinatörü Alper BAYRAMOĞLU, İl koordinatör yardımcısı İhsan HAYKIR'ın katılımlarıyla Yıldırım, Nilüfer ve Osmangazi ilçelerinde BT Rehber Öğretmenleri toplantıları yapıldı.

Kategori : BTR

15.10.2017

Bu haber 1679 kez görüntülendi.

Ekleyen : Abdulmuttalip Şahin

Bursa'da Fatih Projesi BT Rehber Öğretmenleri toplantıları devam ediyor.

11 Ekim 2017 tarihinde saat :10:00 da Yıldırım Beyazıt Anadaolu Lisesi toplantı salonunda Fatih Projesi BT Rehber Öğretmenleri toplantısı yapıldı.
Fatih Projesinden sorumlu Yıldırım İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Selami ÇİÇEK başkanlığında ki toplantıya Bursa İl Koordinatörü Alper BAYRAMOĞLU, Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi Müdürü Arif ATAÇ, İl Koordinatör Yardımcısı İhsan HAYKIR, Yıldırım İlçe Koordinatörü Mitat EREN, Fatih Eğitmenleri Abdullah BAL, Abdulmuttalip ŞAHİN, Fatih Kalem programının yazarı Hasan Yunus ATEŞ ve Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevlendirilen 33 Fatih Projesi BT Rehber Öğretmeni katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Selami ÇİÇEK

"BT Rehber Öğretmenleriyle görev yaptığı okulu ve girmiş olduğu ders saatini belirtmelerini isteyerek tanışma yaptı. Karşılaştıkları sorunları ve çözüm önerilerini dinledi. Günümüzde artık her işte bilgisayar kullanılıyor. Sizlerin göreve yaptığınız okullarda bilişim alanında katkınız olacağına inanıyorum. EBA'nın öğrencilerimize ve velilerimize tanıtımına önem vermeliyiz. Her öğrencimize mutlaka EBA şifresi temin etmeliyiz. Okulların yapmış olduğu kültürel ve sanatsal faaliyetleri EBA'da yayınlayalım. Okulların web sitelerini güncel tutmalarına de rehberlik edelim. " dedi.

Bursa İl Koordinatörü Alper Bayramoğlu "Öğretmenlerimizi ve öğrencileri EBA portalını kullanmaya yönlendirelim. EBA kullanım raporlarını görebiliyoruz. Daha çok EBA'yı hep birlikte kullanmamız gerekiyor. Sizinle iletişime geçmek için BTR görevlendirmelerini oline olarak aldık. Fatih Projesinin şu anki durumunu özetleyen bir konuşma yaptı. Fatih Projesi BT Rehber Öğretmenlerinin sorularını cevaplandırdı.

11 Ekim 2017 tarihinde saat :14:00 da Fatih Projesi kapsamında Bursa-Nilüfer ilçesinde görevlendirilen Fatih Projesi BTR öğretmenleri toplantısı şube müdürümüz Selami GÜLLÜLÜ başkanlığında Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesinde yapıldı.

Toplantıya; BT İl Koordinatörü Alper BAYRAMOĞLU, İl Koordinatör Yardımcısı İhsan HAYKIR, Nilüfer ilçesinden sorumlu Fatih Projesi Eğitmenleri Dilek CAN, Nihat HANPOLAT, Sinan DİŞÇİOĞLU, Fatih Kalem programının yazarı Hasan Yunus ATEŞ ve ilçemizde görevlendirilen 20 Fatih Projesi BT Rehber öğretmeni katıldı.

Şube müdürü Selami GÜLLÜLÜ, açılış konuşmasında, etkileşimli tahtaların etkin kullanılmasının önemine vurgu yaparak, tüm öğretmenleri Etkileşimli tahtaları kullanabilmelerinin sağlaması gerektiğini ifade etti.

Etkileşimli tahta eğitimleri yanı sıra güvenli internetin ihmal edilmemesi gerektiğini vurgulayan Selami GÜLLÜLÜ öğretmenlerin internetin Bilinçli ve Güvenli Kullanımı eğitimlerine yönlendirilmeleri gerektiğini söyledi.

Bursa BT İl Koordinatörü Sayın Alper BAYRAMOĞLU, İçerik geliştirmenin önemine değinerek öğretmenlerin sürece katkı sağlamalarının önemini vurguladı. BT Rehber öğretmenlerle iletişimi güçlendirmeyi amaçladıklarını belirten Alper BAYRAMOĞLU bu amaçla bir dizi çalışma yapıldığını ifade etti.

Bursa BT İl Koordinatör Yardımcısı Sayın İhsan HAYKIR, Google Drive üzerinde BT Rehber öğretmenleri ile paylaşıma açılan klasörleri ve işlevlerini tanıttı. İhsan HAYKIR Bursa Fatih Projesi web sitesinde (http://bursa.meb.gov.tr/fatihprojesi) bulunan Sık Sorulan Sorular kısmının mutlaka incelenmesi gerektiğini, karşılaşılabilecek birçok sorunun çözümünü sisteme işlediklerini ifade etti.

12 Ekim 2017 tarihinde saat :14:00 da Fatih Projesi kapsamında Bursa-Osmangazi ilçesinde görevlendirilen Fatih Projesi BTR öğretmenleri toplantısı Eğitim Vadisi ARGE binası toplantı salonun da yapıldı.

Toplantıya; BT İl Koordinatörü Alper BAYRAMOĞLU, İl Koordinatör Yardımcısı İhsan HAYKIR, Osmangazi ilçesinden sorumlu Fatih Projesi Eğitmenleri Abdullah BAL, Erhan ÖZTÜRK, Özkan UĞUR ,Fatih Kalem programının yazarı Hasan Yunus ATEŞ ve Osmangazi ilçesinde görevlendirilen 48 Fatih Projesi BT Rehber öğretmeni katıldı.


Toplantılar da aşağıdaki konu başlıkları detaylı bir şekilde görüşülerek bilgi alışverişinde bulunuldu.

. FATİH projesi kapsamında yapılan çalışmalar

. BT Rehber Öğretmenlerinin görev ve sorumlulukları.

. Dönem planı, aylık çalışma raporları, ders programları.

. Fatih projesinin ilçedeki şuan ki durumu.

. Bursa Fatih Projesi sitesinin tanıtımı.

. Drive üzerindeki online formlar ve klasörlerin kullanımı.

. Bursaeba sosyal medya hesapları.

. ESY ile ilgili bilgilendirme.

. 2.faz erişim ve altyapı hakkındaki sorunlar ve çözüm önerileri

. 1. Faz ET ların garanti süreleri.

. Fatih kalemin tanıtımı ve yaygınlaştırılması




Fatih Kalem yazılımının tanıtımı toplantıya katılan Fatih Kalem programının yazarı Hasan Yunus ATEŞ tarafından uygulamalı olarak yapıldı. Fatih Projesi BT Rehber öğretmenlerinin sorularına cevap verilmesinin ardından ilçe koordinatörleri içinde bulunduğumuz dönem yapılacak çalışmalarla ilgili paylaşımlarda bulundular.