MEB EBA yarışmaları ödül töreni

MEB EBA yarışmaları ödül töreni

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "EBA Fen Deneyleri Video Yarışması"nda Fizik kategorisinde 3. olan Yıldırım Güzide Hafız Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Hakan ÖZKAYNAK öğretmenimize ödülü Müsteşar Yardımcısı Yusuf BÜYÜK tarafından verildi.

Kategori : İçerik Eba

21.11.2017

Bu haber 1399 kez görüntülendi.

Ekleyen : Abdulmuttalip Şahin

MEB EBA yarışmaları ödül töreni

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından bu sene üçüncüsü düzenlenen "EBA Fen Deneyleri Video Yarışması"nda Fizik kategorisinde 400'e yakın çalışmanın içerisinden 3. lük ödülünü ilimiz Yıldırım ilçesi Güzide Hafız Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Hakan ÖZKAYNAK isimli öğretmenimiz aldı. Ödül töreni 21.11.2017 tarihinde Ankara'da YEGİTEK Genel Müdürü Bilal TIRNAKÇI'nın açılış konuşmasıyla başlamıştır. Ayrıca Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan ERDEM de ödül törenine katıldı. Öğretmenimize ödülü Müsteşar Yardımcısı Yusuf BÜYÜK tarafından verildi.

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen bu yarışmada Türk Millî Eğitim Sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda öğretmenlerin deney içeren video çekimi paylaşımları ile aşağıdaki amaçlar hedeflenmektedir.

. Fen Bilimlerine ilişkin bilgi, beceri, olumlu tutum, algı ve değere; fen bilimlerinin teknoloji- toplum-çevre ile olan ilişkisini kurabilen fen okuryazarı bireyler yetiştirmeye yönelik bilimsel süreç becerilerini geliştirmek,

. Fen Bilimleri, Fizik, Kimya/ Kimya Teknolojisi ve Biyoloji alanlarında, dersleri öğrencilere yönelik eğlenceli ve dikkat çekici hale getirerek daha kalıcı öğrenme
ortamı sağlamak,

. Bilimsel çalışmalarda güvenliğin önemini fark ettirmek,

. Derslerin deney ve etkinlik ağırlıklı yürütülmesini teşvik etmek,

. Farklı deney ve etkinliklerle öğretim programına uygun içeriği zenginleştirmek,

. Öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak,

. Yapılan deneylerin diğer öğretmenlerle paylaşımını sağlamak,

. Eğitimde iyi örnekler oluşturmak,

. Eğitim Bilişim Ağı (EBA)'nın tanıtılması kapsamında farkındalığı artırmak,

. Ortaya çıkan ürünlere EBA'da yer vererek bunları tüm paydaşlara sunmak

Yıldırım Güzide Hafız Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi İlimize büyük bir başarı kazandırmıştır. Fizik kategorisinde 400'e yakın çalışmanın içerisinden 3. lük ödülünü alan Hakan ÖZKAYNAK öğretmenimizi ve kendisine katkı sağlayan idarecileri tebrik eder, başarılarından dolayı Öğretmenimiz Hakan ÖZKAYNAK'ı kutlarız. Başarılarının devamını temenni ederiz.