Arduino ile programlama ve tasarım kursu

Arduino ile programlama ve tasarım kursu

BURSA-İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesinde 27 Mart 2018 tarihinde Fatih Projesi Koordinatörlüğünde Bilişim Teknolojileri öğretmeni Murat Kocaman tarafından okul öğrencilerine yönelik olarak Arduino ile programlama ve tasarım kursu düzenlendi

Kategori : Hizmetiçi(Eğitimler)

28.03.2018

Bu haber 1519 kez görüntülendi.

Ekleyen : Abdulmuttalip Şahin

Arduino ile programlama ve tasarım kursu

BURSA-İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesinde 27 Mart 2018 tarihinde Fatih Projesi Koordinatörlüğünde Bilişim Teknolojileri öğretmeni Murat Kocaman tarafından okul öğrencilerine yönelik olarak Arduino ile programlama ve tasarım kursu düzenlendi.

Okul Müdürü Sezgin Ekici, Bu kurs ile öğrencilerimizin algoritmik düşünme becerilerini geliştirmelerini, bilgi ve iletişim teknolojilerinin aktif birer kullanıcısı olmalarını, fikir üretebilen ve fikirlerini teknolojiyi kullanarak hayata geçirebilen, üretken bireyler olarak yetişmelerini hedefleyen bir uygulama gerçekleştireceklerini söyledi.

Kurs Eğitmeni Murat Kocaman, Öncelikli olarak konuya özel ilgi duyan öğrencilerimizden bir grup oluşturulup ders dışı saatlerde Bilişim Teknolojileri sınıfında 76 saatlik "Arduino ile Programlama ve Tasarım" kursuna başlandığını, bu kurstan sonra "İleri Seviye Robotik Kodlama" ile ilgili eğitimlerin devam edebileceğini belirtti.

Konu ile ilgili İnegöl Fatih Projesi Koordinatörü Osman Ferhat Eker, Kodlama eğitiminin ilçemizde diğer okullar ve öğretmenler içinde planlandığını belirtti. Ayrıca 21. yüzyıl becerileri ile donatılmış yeni bireylerin yetiştirilmesi için erken yaşta kodlama eğitimi ile bu becerileri aşılanması gerektiğini belirtti. Kodlama sadece bilgisayar bilimleri ile sınırlı olmayıp, disiplinler arası etkileşim açısından da çok önemlidir. Çocuklar erken yaşta algoritmik düşünme becerilerini kazanarak, farklı alanlarda da sorunlarla karşılaşma durumunda yaratıcı düşünmeleri, problem çözebilmeleri kolaylaşacaktır.

Kurs öğretmenine ve katılımcılara başarılar diler,kursun açılmasında emeği geçenleri de kutlarız.