Fatih Projesi eğitmenleri Arduino uygulamaları kursunda

Fatih Projesi eğitmenleri Arduino uygulamaları kursunda

Bursa'da Fatih Projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet içi Eğitim Biriminin açmış olduğu Arduino Uygulamaları Kursu 09 Nisan 2018 tarihinde UZEM de başladı.

Kategori : Hizmetiçi(Eğitimler)

09.04.2018

Bu haber 1168 kez görüntülendi.

Ekleyen : Abdulmuttalip Şahin

Fatih Projesi eğitmenleri Arduino uygulamaları kursunda

BURSA - Osmangazi ilçesi UZEM salonunda Fatih Projesi Eğitmenlerinin kursiyer olarak katıldığı Arduino Uygulamaları kursunda eğitim görevlisi olarak Yeşil Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilgisayar Öğretmenleri Murat KARATAŞ, Aydın ALTIN ve Engin KILIÇ görevlendirildi.
Arduino Uygulamaları Kursu 09.04.2018-13.04.2018 tarihleri arasında UZEM de yapılacak.
Eğitim görevlisi Murat KARATAŞ: Arduino içinde hazır olarak mikrodenetleyici, giriş-çıkış pinleri, osilatör vb. elektronik bileşenleri barındıran fiziksel dünyayı algılayan ve kontrol edebilmek için kullanabileceğiniz basit bir bilgisayardır. Basit bir mikroişlemci ve yazılım için bir geliştirme ortamına sahip basit bir fiziksel hesaplama platformudur. Bu geliştirme platformunun içinde değişik Arduino kartlar, birçok farklı işlem yapmaya yarayan eklentiler ve program yazmaya yarayan Arduino IDE bulunduğunu ifade etti. Açık kaynak olmasıyla, çok farklı amaçlar için farklı eklentiler üretilerek tasarlanmaktadır. Bu eklentiler ve Arduino yapısıyla lehim, mikrodenetleyici devre kurulumu gibi çalışmalar yapılmayarak zamandan kazanılmaktadır.
Katılımcı öğretmenlerimiz almış oldukları kursun mesleki ve kişisel gelişimlerine katkı sağladıklarını ifade etmişlerdir.