RoboNİL Okul Öncesi Bilgisayarsız Kodlama Atölye Çalışması

RoboNİL Okul Öncesi Bilgisayarsız Kodlama Atölye Çalışması

Nilüfer ilçesi Fatih Projesi eğitmenleri Dilek CAN, Sinan DİŞÇİOĞLU ve Nihat HANPOLAT koordinesinde yürütülen, "Nilüfer Geleceğini Kodluyor" sloganıyla başlayan Nilüfer Robotik-Kodlama projesi RoboNİL kapsamında, Nilüfer Beşevler Anaokulu ev sahipliğinde 28-30.05.2018 tarihlerinde resmi okul öncesi kurum müdürleri ve her kurumdan seçilen öğretmenlerle bilgisayarsız kodlama atölye çalışmaları yapıldı.

Kategori : Hizmetiçi(Eğitimler)

31.05.2018

Bu haber 1331 kez görüntülendi.

Ekleyen : Sinan Dişçioğlu

RoboNİL Okul Öncesi Bilgisayarsız Kodlama Atölye Çalışması

Nilüfer Robotik-Kodlama projesi RoboNİL kapsamında, Nilüfer Beşevler Anaokulu ev sahipliğinde 28-30.05.2018 tarihlerinde resmi okul öncesi kurum müdürleri ve her kurumdan seçilen öğretmenlerle bilgisayarsız kodlama atölye çalışmaları yapıldı. 

Temel algoritmik düşünme sistemini geliştirmeye yönelik tasarlanan oyunlar ve etkinlik temelli aktivitelerle katılımcılarla kodlamanın okul öncesinde nasıl kullanılabileceğine ilişkin deneyim paylaşımı yapıldı. Beşevler Anaokulu Müdürü Elif Türksev ve okul öğretmenleri öğrencilerle yapaılan çalışmaların 4-5-6 yaş için kazanım ve uygunuklarını örneklerle sundular. Nilüfer İlçesi Fatih Projesi Eğitmenlerimiz Dilek Can, Nihat Hapolat ve Sinan Dişçioğlu'da kolaylaştırıclık sağlarken EBA KODLAMA ve Kod Bursa internet sayfaları hakkında bigilendirme yaptılar. 

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Sayın Selahattin ERDOĞMUŞ, atölye çalışmalarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu ve katılımcılarla okul öncesinde robotik-kodlamanın önemine ilişkin görüş alış verişinde bulundu.

Atölye çalışmaları sonucunda katılımcılar kendi tasarladıkları oyunları sergileme imkânı buldular.
Ayrıntılar: http://nilufer16.meb.gov.tr/www/robonil-okul-oncesi-bilgisayarsiz-kodlama-atolye-calismasi/icerik/1008#prettyPhoto