Temel kodlama ve arduino atölye çalışması

Temel kodlama ve arduino atölye çalışması

BURSA-Fatih Projesi ile Arge biriminin ortaklaşa yürüttüğü Temel kodlama ve arduino atölye çalışması Fatih Projesi Eğitmeni Abdullah BAL ve Fatih Projesi İl Koordinatörü Erhan ÖZTÜRK tarafından 16 Ağustos 2018 Perşembe günü saat 10:00 da uzaktan eğitim salonunda okullarda görevli Ortaokul ve lise müdür yardımcılarının katılımıyla başladı.

Kategori : Hizmetiçi(Eğitimler)

16.08.2018

Bu haber 1111 kez görüntülendi.

Ekleyen : Erhan Öztürk

Temel kodlama ve arduino atölye çalışması

Bursa Fatih Projesi ile Arge biriminin ortaklaşa yürüttüğü Temel kodlama ve arduino atölye çalışması Fatih Projesi Eğitmeni Abdullah BAL ve Fatih Projesi İl Koordinatörü Erhan ÖZTÜRK tarafından 16 Ağustos 2018 Perşembe günü saat 10:00 da uzaktan eğitim salonunda okullarda görevli ortaokul ve lise müdür yardımcılarının katılımıyla başladı.

Buyon Bursa Eğitim Yönetimi Platformu Projesi Koordinatörü Dr. Muammer Değirmendere projenin amacı ve proje faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Etkinliklerde Kodlama yazılımları ve Arduino ile ilgili donanımsal kart,sensör,mikrodenetleyici mantığı ve diğer gerekli donanımsal aygıtlar(Arduino kart tipleri, Breadboard, Ultrasonic mesafe sensörü, LDR ışık sensörü, ısı sensörü, LCD Ekran, RGB led, Buzzer, Servo Motor, dörtlü Röle,potansiyometre vs.) tanıtılmış, bunların kullanım yerleri ve amaçları ile ilgili beyin fırtınası gerçeleştirilmiştir.


Ayrıca Bilgisayardan Arduino karta program yüklenerek Arduino kartlar programlanmış ve çalışma mantığı incelenmiştir.

Katılımcı okul müdür yardımcılarımız etkinlikten son derece memnun ayrılmışlar ve kodlamanın ne işe yaradığını, nerelerde kullanıldığı konusunda farkındalık altyapı bilincinin oluştuğunu ifade etmişlerdir.

Tüm katılımcılara ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederiz.