Eğitimde FATİH Projesi ve EBA BETT Show'da tanıtıldı

Eğitimde FATİH Projesi ve EBA BETT Show'da tanıtıldı

7 Ocak 2017 tarihinde başlayan 10. Çukurova Kitap Fuarı devam ediyor.

Kategori : İçerik Eba

10.02.2017

Bu haber 1595 kez görüntülendi.

Ekleyen : Alper Bayramoğlu

Eğitimde FATİH Projesi ve EBA BETT Show'da tanıtıldı

7 Ocak 2017 tarihinde başlayan 10. Çukurova Kitap Fuarı devam ediyor. MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün standında öğrenci, öğretmen ve velilere Eğitimde FATİH Projesi ve Eğitim Bilişim Ağı´nın (EBA) tanıtımı yapılıyor. Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Millî Eğitim Bakanlığını temsilen dünyanın en büyük eğitim teknolojileri fuarı olan BETT Show'a katıldı.

Eğitim ile teknolojiyi buluşturan fuar, 25-28 Ocak 2017 tarihleri arasında Londra'nın fuar alanı Excel'de gerçekleşti. 1985 yılından bu yana düzenlenen fuarda bu yıl 750 katılımcı yer aldı. Millî Eğitim Bakanlığının fuarda açtığı B108 numaralı stantta bu yıl Eğitimde FATİH Projesi ve Eğitim Bilişim Ağı(EBA) başta olmak üzere Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen dünyanın en geniş kapsamlı okul yönetimi yazılımı olan e-Okul ile birlikte Mebbis ve DYS uygulamalarının tanıtımı yapıldı.

Fuara MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan DURMUŞ, Temel Eğitim Genel Müdürü Cem GENÇOĞLU, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Bilal TIRNAKÇI, YEĞİTEK İletişim Daire Başkanı M. Sadık ARSLAN, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Eyyup TANYILDIZ, Sistem Yönetimi Daire Başkanı Gültekin KEKEÇOĞLU, Bilgi İşlem Dairesi İnternet Hizmetleri Daire Başkanı Hamdi İÇER ve uzman öğretmenler katıldı.

Her yıl Londra'da düzenlenen dünyanın en büyük eğitim teknolojileri fuarı olarak görülen BETT Show; dünyaca ünlü firmaların stantlarının yer aldığı büyük fuar alanı, eğitim teknolojileri ile ilgili alanında uzman konuşmacılar, seminerler, çalıştaylar ve panellerden oluşuyor. 75 Eğitim Bakanlığının ziyaret ettiği BETT 2017 Fuarına Millî Eğitim Bakanlığının da katılması Türk ziyaretçiler tarafından gurur verici olarak nitelendirildi. BETT Fuarı Brezilya, Meksika, BAE ve Singapur´da düzenleniyor.