Bursa Fatih Eğitmenleri Fatih Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi'nde

Bursa Fatih Eğitmenleri Fatih Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi'nde

Bursa Fatih Eğitmenleri Fatih Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi'nde

Kategori : Genel

04.11.2018

Bu haber 1430 kez görüntülendi.

Ekleyen : Abdulmuttalip Şahin

Bursa Fatih Eğitmenleri Fatih Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi'nde

BURSA-Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından "FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi 2018" 02-03 Kasım 2018 tarihlerinde Ankara'da yapıldı. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Zirveye Bursa İl Koordinatörü Erhan Öztürk, İl Koordinatör yardımcısı Özkan Uğur, Fatih Eğitmeni Abdulmuttalip Şahin ile BTSO Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Erol Ertürk katıldı.

Zirvenin açılışında konuşan Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Sayın Anıl Yılmaz iki gün sürecek zirvede, eğitim ve teknoloji alanında 20 konuda yaklaşık 160 bildiri, 40 oturum, 64 atölye çalışması ve 5 panelin yer alacağını bildirdi.

Zirvenin, öğrencilerin bilgi birikimleri ve yeteneklerini üretime dönüştürebilmesi ve vasıflı bireyler olabilmeleri için teknolojiyi bir araç olarak aktif bir şekilde kullanmalarına vesile olduğunu aktaran Yılmaz, içerik geliştirmeye, mevcut altyapıyı daha verimli kullanmaya odaklanacaklarını, Eğitim Bilişim Ağını (EBA) da zenginleştireceklerini kaydetti.

Zirvenin açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanımız Sayın Prof.Dr. Ziya Selçuk, "Teknoloji dediğimizde çok olumlu şeyler düşünüyorsak, teknolojinin gücü artıkça ölümün de gücünün artığını unutmuşuz demektir. Teknoloji dediğimizde sadece olumsuz şeyler düşünüyorsak, insanlığın ilerlemesinde teknolojinin yerini, gücünü, önemini dışlıyoruz demektir." diye konuştu.

Zirve'de bu yıl yer alan konu başlıkları şöyle:
"Kodlama, Kod Eğitimi",
"Geleceğin Teknolojik Sınıfları",
"Oyun Tabanlı Öğrenme, Oyunlaştırma",
"Eğitimde Mobil Öğrenme",
"e-İçerik Geliştirme",
"Üç Boyutlu Teknolojiler",
"Eğitimde Bilinçli ve Güvenli İnternet Kullanımı",
"Eğitimde Etkin ET (Etkileşimli Tahta) Kullanımı",
"Eğitimde Engelsiz Bilişim", "STEM",
"Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme",
"Robotik Eğitimi",
"Teknoloji Destekli Öğretmen Mesleki Gelişimi",
"Uzaktan Eğitim", "Nesnelerin İnterneti",
"Öğrenci Merkezli Eğitimde Teknoloji Destekli Başarılı Uygulamalar",
"Göç ve Acil Durumlarda Eğitim, Eğitim Teknolojileri ve Uygulamaları",
"Dil Öğretiminde Teknoloji Kullanımı",
"Yapay Zekâ",
"Bilişim Etiği",
"Eğitim ve Sosyal Medya".

Bursa Fatih Eğitmenleri Zirvede yer alan konular ile Eğitimde FATİH Projesini daha yakından izleme fırsatı bulduklarını bu kapsamda  stantları ziyaret ederek detaylı bilgi sahibi olduklarını, ayrıca atölye çalışmalarına katılarak uygulamalar yapıp kendileri ve öğrencileri için kullanılabilecek teknolojileri keşfetme imkânı bulduklarını ifade ettiler.

FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi 2018'e katılan Pardus ekibiyle bir toplantı yapıldı.Pardus ekibinin ilimizde okullarımızda etkileşimli tahtalarda kurulması planlanan Pardus ETAP destek vereceklerini ifade ettiler.

Verimli geçen Zirve sonrası Bursa'da yapılabilecek kodlama projeleri için yeni fikirler üreterek konu ile ilgili bir çalıştay yapacaklarını söylediler.

Zirve hakkında daha ayrıntılı bilgiye için
(http://fatihprojesietz.meb.gov.tr/ )