Bursa Fatih Projesi eğitmenleri toplantısı

Bursa Fatih Projesi eğitmenleri toplantısı

Bursa Fatih Projesi eğitmenleri toplantısı

Kategori : Genel

14.11.2018

Bu haber 1778 kez görüntülendi.

Ekleyen : Abdulmuttalip Şahin

Bursa Fatih Projesi eğitmenleri toplantısı

BURSA- Osmangazi İlçesi BTSO Eğitim Vadisi Ar-Ge Binası Uzaktan Eğitim Salonunda Eğitimde Fatih Projesi kapsamında 14.11.2018 Çarşamba günü saat:10:00'da Fatih Projesinden sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Müştak Gencer başkanlığında Fatih Projesi Eğitmenlerinin katılımıyla bir toplantı yapıldı.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Müştak Gencer başkanlığındaki toplantıya, Bursa il koordinatörü Erhan Öztürk, il koordinatör yardımcısı ,Özkan Uğur, Fatih Projesi eğitmenleri İhsan Haykır, Abdulmuttalip Şahin, Abdullah Bal, Mitat Eren,Sinan Dişçioğlu, Dilek Can, Alper Bayramoğlu, Nihat Hanpolat,,Osman Ferhat Eker, Cemil Turan ile Emek Koca katıldılar.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Müştak Gencer, "Okullarda nakli yapılacak olan Etkileşimli Tahtalarla ilgili yol haritası hakkında bilgi verdi. Kodlama çalışmalarına ağırlık verilmesini ve farkındalık oluşturulmasını istedi. Pardus işletim sisteminin Etkileşimli Tahtalara kurulması için pilot uygulama olarak BTR'lerin bulunduğu okullarda çalışma yapalım. Tüm bu çalışmaları raporlandıralım" dedi.

Gündem maddeleri:

  • Açılış ve yoklama.
  • ETZ 2018 deneyimlerinin paylaşımı.
  • Pardus ETAP kurulumu ve kullanımı ile ilgili deneyimlerin paylaşımı.
  • Kodlama çalışmaları ile ilgili il ve ilçelerde yapılan çalışmaların paylaşımları.
  • Etkileşimli Tahtaların naklinin İl MEM Şube Müdürü, BT İl Koordinatörü ve ilçe koordinatörü bilgisi ve planlaması dahilinde Valilik oluruyla yapılması.
  • Yapılan çalışmaların BT İl Koordinatörlüğü ile paylaşılması ve yöntemi.
  • Sosyal medya hesaplarının sadece BT İl Koordinatörlüğü tarafından güncellenmesi.
  • Raporlar.
  • Dilek ve temenniler.
Bursa il koordinatörü Erhan Öztürk ( https://bursa.meb.gov.tr/fatihprojesi/sss ) sitesi üzerinden sık sorulan sorular (etkileşimli tahta, tablet, ağ altyapısı, btr, hizmetiçi, eba içerik,erişim) ile ilgili detaylı bilgilendirme yaptı. Fatih Projesinin ilimizdeki mevcut durumu hakkında bilgi verdi.

İl koordinatör yardımcısı Özkan Uğur ,"Pardus ETAP' ilimizdeki etkileşimli tahtalarda kullanımı ile ilgili bilgiler verdi."

Fatih Projesi il koordinatörü Erhan Öztürk'ün sunumunun ardından ilçelerdeki Fatih Projesi koordinatörleri söz alarak sahada yaşanılan sıkıntıları, çözüm önerileri ve yapılması gereken çalışmalar ilgili görüşlerini açıkladılar.