Nilüferde Temel Kodlama ve Teknoloji Kullanımı Eğitimi

Nilüferde Temel Kodlama ve Teknoloji Kullanımı Eğitimi

Nilüfer Karamehmet Ortaokulunda sınıf öğretmenlerine yönelik olarak Temel Kodlama ve Teknoloji Kullanımı Eğitimi düzenlenmiştir.

Kategori : Genel

18.02.2019

Bu haber 1076 kez görüntülendi.

Ekleyen : Nihat Hanpolat

Nilüferde Temel Kodlama ve Teknoloji Kullanımı Eğitimi

Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyon Belgesinde "Sınıf öğretmenlerinin bilgisayarsız ortamda algoritmik düşünce öğretimine yönelik, yüz yüze hizmet içi eğitimler düzenlenecektir." Şeklinde ifade edilen dijital becerileri geliştirmek üzere, Bursa'nın 5 merkez ilçesinde görev yapan sınıf öğretmenlerine yönelik Temel Algoritma ve Teknoloji Kullanımı Kursları düzenlenmektedir.

Bursa Fatih Projesi birimince planlanan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü İnsan Kaynakları Bölümünce düzenlenen eğitimlere başvurular MEBBİS Hizmetiçi Eğitim Modülünden yapılmaktadır. 2019 yılının Temel Algoritma ve Teknoloji Kullanımı Kurslarındaki ilk eğitimler, Yıldırım Mümin Gencoğlu 1 İlkokulu ile Nilüfer Karamehmet Ortaokulunda yapıldı.

İlimiz Fatih Projesi Eğitmenleri Abdulmuttalip ŞAHİN, İhsan HAYKIR ve Nihat HANPOLAT tarafından verilen eğitimlerde öğretmenlere uygulamalı olarak bilgisayarsız kodlama etkinlikleri düzenlenmiş, algoritmik düşünce öğretimine yönelik çalışmalar yapılmıştır. Bu eğitimlerde öğretmenlerin eğitim ortamlarını zenginleştirmeleri ve dijital becerilerini geliştirmeleri amacıyla bazı Web 2.0 araçları tanıtılmış, Arttırılmış Gerçeklik uygulamalarını deneyimlemeleri sağlanmıştır.

Eğitimlerde Bilgisayarsız Kodlama etkinliklerinin yanı sıra, Milli Eğitim Bakanlığınca dağıtılan TAB4 tabletleri kullanılarak algoritmik düşünce öğretimini temel alan temel kodlama oyunları ile uygulamalar yapılmıştır.