Arduino Uygulamaları (Temel Seviye) Kursu

Arduino Uygulamaları (Temel Seviye) Kursu

Arduino Uygulamaları (Temel Seviye) Kursu

Kategori : Arduino

13.11.2018

Bu haber 2128 kez görüntülendi.

Ekleyen : Abdulmuttalip Şahin

Arduino Uygulamaları (Temel Seviye) Kursu

BURSA- Yıldırım İlçesinde görev yapan Teknoloji ve Tasarım öğretmenlerine yönelik olarak Kod Bursa çalışmaları kapsamında verilen Arduino Uygulamaları (Temel Seviye) Kursu Yeşilyayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kodlama atölyesinde 12.11.2018 tarihinde Bilişim Öğretmenleri Engin Kılıç, Aydın Altın ve Murat Karataş tarafından verilmeye başlandı.

3 grup (45 Kursiyer) olarak planlanan eğitimlerden 1. Grup çalışmaları 12 kasım 2018 pazartesi günü Yeşilyayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kodlama atölyesinde başladı.
Bu etkinlik öğretmenleri "Arduino Uygulamaları Temel Seviye" konusunda bilinçlendirmek ve bu uygulamaların disiplinlerarası nasıl ilişkilendirileceğini göstermek amacıyla düzenlenmiştir.

Etkinliklerde Arduino ile ilgili donanımsal kart,sensör,mikrodenetleyici mantığı ve diğer gerekli donanımsal aygıtlar(Arduino kart tipleri, Breadboard, Ultrasonic mesafe sensörü, LDR ışık sensörü, ısı sensörü, LCD Ekran, RGB led, Buzzer, Servo Motor, dörtlü Röle,potansiyometre vs.) tanıtılması, bunların kullanım yerleri ve amaçları ile ilgili beyin fırtınası gerçekleştirilecektir.

Bursa Fatih Projesi Yıldırım Koordinatörü Mitat Eren (https://bursa.meb.gov.tr/fatihprojesi/kodbursa) sitesini ziyaret etmenizi öneririm. Emeği geçenleri ve katılımcıları kutlayarak çalışmalarında başarılar diledi.