Yıldırım Dumlupınar Anaokulu'nda  kodlama eğitimi

Yıldırım Dumlupınar Anaokulu'nda kodlama eğitimi

Yıldırım Dumlupınar Anaokulu'nda kodlama eğitimi

Kategori : Bilgisayarsız Kodlama

05.12.2018

Bu haber 1523 kez görüntülendi.

Ekleyen : Abdulmuttalip Şahin

Yıldırım Dumlupınar Anaokulu'nda kodlama eğitimi

BURSA-Yıldırım ilçesi Dumlupınar Anaokulu'nda okul öncesi öğretmenlerine yönelik olarak 05-06 Aralık 2018 tarihlerinde Fatih Eğitmenleri İhsan Haykır, Mitat Eren, Abdullah Bal ve Abdulmuttalip Şahin rehberliğinde okuldaki tüm öğretmenler ile Akıncıtürk İhsan Dikmen İlkokulu ana sınıfı öğretmenlerine kodlama farkındalığı oluşturmak amacıyla atölye çalışmaları yapıldı.

Okul öncesi çocuklar başta olmak üzere bilgisayar kullanmayan ufak yaş grubu çocukların dijital çağın okuryazarlığı olarak kabul edilen kodlama eğitimini öğrenmeleri ve bilgisayarsız kodlamada kullanılacak materyaller ile algoritmik ve bilişimsel düşünmenin sağlanması amacıyla çalışmalar yapıldı.

Okuldaki etkinliklerde kavramları öğretirken kullanılabilecek kodlama robotlarından bazıları ile uygulamalar yapıldı. Ayrıca daha önce yapılan etkinlikler ile ilgili videolar izlenerek fikir alışverişinde bulunuldu.

Öğretmenlerimizin kodlama konusunda hazırbulunuşluk seviyelerinin yüksek olduğu gözlemlendi.

Okul müdüresi Asiye Cuya "Kodlama eğitimi alan her çocuğun geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğini, ayrıca Çocukların iletişim becerilerinin gelişmesine yardımcı olacağını düşünüyoruz." dedi.

Müdür yardımcısı Ayla Göktaş da kodlama konusunda öğretmenlerimize her türlü desteği sağlayacaklarını belirttiler.