The Coding Workshop

The Coding Workshop

The Coding Workshop

Kategori : Bilgisayarsız Kodlama

06.12.2018

Bu haber 1459 kez görüntülendi.

Ekleyen : Abdulmuttalip Şahin

The Coding Workshop

BURSA-Yıldırım Fatih Projesi İlçe Koordinatörü Mitat EREN,Fatih Projesi Eğitmenleri Abdullah Bal ve Abdulmuttalip ŞAHİN 06 Aralık 2018 Tarihinde Yıldırım Dumlupınar Anaokulu'na Fatih Projesi kapsamında rehberlik yapmak amacıyla ziyarette bulundular.

Bursa ili Yıldırım İlçesi Dumlupınar Anaokulu 5 Yaş F şubesi öğretmeni Nesrin ÇELİK CESUR "The Coding Workshop " adlı E-Twinning Projesi kapsamında okulöncesi kodlama çalışmalarını öğrencileriyle sürdürüyor.

Eğitimde çağı yakalamanın ve yenilikçi yaklaşımın önemine dikkat çeken Nesrin ÇELİK CESUR; "Erken yaşta kodlama eğitimi almaya başlayan çocuklar; zihinsel gelişim, problem çözme becerisi, işlerin planlanması, durumlar arası ilişki kurma ve yeni fikirler üretme konusunda daha çok gelişim göstermektedirler. Bu sebeple zihinsel olarak bu yönde gelişmeleri, onların kodlama konusunda ileri yaşlarda daha başarılı olmalarını sağlamaktadır.

Kodlama ile uğraşan çocukların düşünme yapıları olumlu yönde değişmektedir. Çocuklar hayallerinde canlandırdığı objeleri hareketlendirmek için değişik şekillerde düşünmek zorundalar. Kodlama yaparken bir çok değişik uyaran ve çevresel koşulları düşünerek çok boyutlu düşünme yetisi kazanmaktadırlar.Çalışmalarımız projemiz aracılığıyla sistemli bir şekilde devam edecektir "dedi.

Ziyaret sonunda Okul müdüresi Asiye Cuya, Müdür yardımcısı Ayla Göktaş ve okul öğretmenleri memnuniyetlerini ifade ederek, bu tür ziyaretlerin yapılmasının motivasyonu artırdığını ve devam etmesi temennilerini ifade etmişlerdir.