Minik Eller Kodluyor

Minik Eller Kodluyor

Osmangazi ilçesi BTSO Hasan Alkoçlar Anaokulu'ndaki Yardımsever Minikler, Sevgi Çiçekleri, Barış Güvercinleri, İyilik Melekleri ve Çalışkan Kuzular sınıflarındaki öğrenciler ile 28 Mayıs-12 Haziran 2019 tarihleri arasında tabletlerle Scratch JR uygulaması kullanarak kodlama etkinlikleri yapıldı.

Kategori : Scratch JR

12.06.2019

Bu haber 1756 kez görüntülendi.

Ekleyen : İhsan Haykır

Minik Eller Kodluyor


      Osmangazi ilçesi BTSO Hasan Alkoçlar Anaokulu'ndaki Yardımsever Minikler, Sevgi Çiçekleri, Barış Güvercinleri, İyilik Melekleri ve Çalışkan Kuzular sınıflarındaki öğrenciler ile 28 Mayıs-12 Haziran 2019 tarihleri arasında Fatih Projesi Birimi olarak tabletlerle Scratch JR uygulaması kullanarak kodlama etkinlikleri yapıldı. Fatih Projesi Eğitmenleri Abdulmuttalip Şahin ve İhsan Haykır, aydaki astronotun yolculuğu, denizaltı ve kumsal temalı etkinlikleri öğrencilerle beraber yaptılar.

      Öğrenciler yapılan etkinlikte hareket, başlama, bitirme ve döngü bloklarını kullandılar. Yapılan uygulamada astronot rokete doğru ilerleyip rokete varınca kayboluyor ve roket üzerine tıklanınca Dünya'ya doğru hareket edip kayboluyor. Ayrıca kuyruklu yıldızda bu arada sürekli ilerleme harketi yaparak kayma efekti oluşturuyor. Çok eğlendikleri her hallerinden belli olan öğrenciler kendi kodlama uygulamalarının tadını çıkardılar.

      Okul müdüresi Zeynep Altınok, müdür yardımcısı Burcu Maçan ve okul öncesi öğretmeni Seval Bican, Halime Seyrekoğlu, İnci Turan, Tuba Bulut, Sibel Seçik, Seda Yazıcı ve Hilal Şen'e etkinlikte sağladıkları destek için teşekkür ederiz.