Karacabey'de Temel Kodlama ve Oyun Temelli Blok Kodlama Kursları

Karacabey'de Temel Kodlama ve Oyun Temelli Blok Kodlama Kursları

Fatih Projesi Eğitmeni Dilek Can tarafından Karacabey Ulviye Matlı Fen Lisesi'nde 17-21 Şubat 2020 tarihleri arasında Temel Kodlama ve Teknoloji Kullanım Kursu ve 2-6 Mart 2020 tarihleri arasında da Oyun Temelli Blok Kodlama Kursu verilmiştir.

Kategori : Bilgisayarsız Kodlama

10.03.2020

Bu haber 1583 kez görüntülendi.

Ekleyen : Dilek Can

Karacabey'de Temel Kodlama ve Oyun Temelli Blok Kodlama Kursları

Temel Kodlama Kursuna katılan öğretmenlerimiz kodlamanın önemini, kodlamanın temeli olan algoritma yapısını, döngü ve değişken kavramlarını öğrenip tospaa,code.org, runmarco ve toxicode gibi web siteleri sayesinde bu kavramlarını pratik etme imkanı buldular. Quiver içerikleri ile de 2 boyutlu resimleri 3 boyutlu modellere dönüştürdüler. Scrath JR programı ile de kendi algoritmalarını oluşturdular.

Oyun Temelli Blok Kodlama Kursuna katılan öğretmenlerimiz ise Scratch Programını, hareket, görünüm, kontrol, algılama, operatörler, değişkenler bloklarını kullanmayı, oyunlarına ses dosyası eklemeyi, istedikleri görseli eklemeyi, olaylar bloğu içindeki tetikleyicileri kullanmayı öğrendiler. Scratch programı sayesinde kendi oyunlarını hazırlamayı öğrendiler. Microsoft'un Kodu Game Lab programı sayesinde 3B boyutlu ortamda, 3B karakterler kullanılarak oyun tasarlamayı, kendi oyun dünyalarını yaratmayı ve oyunlarına 3B karakterler eklemeyi ve bu karakterleri programlamayı öğrendiler.