BURSA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

1000 OKUL SANATSAL ETKİNLİKLERDE BULUŞUYOR PROJESİ ÖDÜL TÖRENİ BAKAN ZİYA SELÇUK'UN KATILIMIYLA ÇEVRİM İÇİ OLARAK YAPILDI

1000 OKUL SANATSAL ETKİNLİKLERDE BULUŞUYOR PROJESİ ÖDÜL TÖRENİ BAKAN ZİYA SELÇUK'UN KATILIMIYLA ÇEVRİM İÇİ OLARAK YAPILDI

Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un başkanlığında yapılan "1000 Okul Sanatsal Etkinliklerde Buluşuyor" organizasyonunun çevrim içi ödül törenine katıldı. 

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 'de düzenlenen törende Bursa'da dereceye giren öğrenciler ile rehber arkadaşları ve öğretmenlerine ödülleri verildi.

Törende konuşan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bugün Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi kapsamında atılan somut adımların en kıymetlilerinden olan sanatsal etkinliklerde emek veren öğretmen ve öğrencilerimizle bir aradayız. Mesleki eğitim ve sanat eğitiminin bir arada konuşuluyor olması aslında birbirine yakın ve uyumlu hususların bir araya gelmesi manasını taşıyor.  Sanat, toplumların bir araya gelmesini sağlayan çok güçlü bir etkiye sahip. Sanatın, şahsiyetimizi incelten bir mahiyeti var. Öğrencilerimizin sosyal ve duygusal gelişiminde de çok önemli görüyoruz. Düşüncenin duygunun derinleşmesinde, empati becerisinin gelişmesinde, çocuklarımızın ön disiplininde estetik bir yol metottur sanat.  Bu proje de gerçekten önemli bir proje. Biz bütün öğrencilerimizin sanatsal faaliyetler içinde olmalarını, çok iyi dinleyici olmalarını, çok iyi izleyici olmalarını hedefliyoruz. Herkesin büyük bir virtüöz olması ya da büyük bir sanat sergilemesi gerekmiyor. Bizim için bu beceriler de çok önemli." dedi.

"1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerde Buluşuyor" faaliyetinin bir yarışmayla nihayet bulduğunu ifade eden Ziya Selçuk, "81 ilde güzel sanatlar liselerimizdeki gönüllü öğrencilerimiz, öğretmenlerinin rehberliğinde büyük bir akran dayanışması örneği sergiledi ve 1000 okuldaki arkadaşlarına çevrimiçi ortamda bilgi ve birikimlerini aktardılar. Bu etkileşimde 92 güzel sanatlar lisesinden 996 mesleki ve teknik lisesine yol açılmış oldu. Böylece 7000 mesleki ve teknik lisesi öğrencimiz müzik ve resim alanlarında özel bir eğitim almış oldu.  Bu eğitimleri arkadaşlarına binin üzerinde güzel sanatlar lisesi öğrencimiz verdi. Bu bir akran eğitimidir ve bir akran desteğidir. Ayrıca sivil toplum kuruluşlarımız da bu faaliyetlere destek oldu. İnanıyorum ki hayranlık uyandıran bu dayanışma bundan sonra yapılacak birçok çalışmaya da örnek teşkil edecek.  Bu etkinliklere katılan öğrencilerimiz arasında gerçekleştirilen yarışmada başarı elde eden öğrencilerimizi tek tek kutluyorum. Bu faaliyete katılan tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize, idarecilerimize, bilgilerini ve fikirlerini arkadaşlarıyla paylaşan öğrencilerimize ve projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

81 ilin katılımıyla gerçekleştirilen çevrim içi toplantıda konuşan Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger şunları söyledi: "Bakanlığımız tarafında uygulamaya konulan Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi aslında 'hayal ettiğimiz, gerçektir' sözünün en iyi şekilde hayata geçtiği bir proje oldu. Proje kapsamında Bakan Yardımcımızın başkanlığında yaptığımız ilk toplantının ardında daha bir yıl bile geçmedi. Ancak sahadan dönütleri çok çabuk alındı. Bursa'da 33 tane okulumuz bu proje kapsamında sunulan imkânlardan yararlandılar. Fiziki iyileştirmeler anlamında sunulan imkânlar, veli iletişim noktasında yapılan çalışmalar, öğretmen eğitimi ve gelişimi noktasında yapılan çalışmalar önemli katkılar sağladı. Fikri mülkiyet noktasında 1600 öğretmenimize eğitim verildi. Bu proje sahada hızlı karşılık bulan bir proje oldu. Bunu yanında toplumla iç içe olmayı sosyalleşmeyi gerektiren, öğrencilerimizin sanatsal yönünü ön plana çıkarmayı hedefleyen '1000 Okul Sanatsal Etkinliklerde Buluşuyor' organizasyonu da bu yıl yapılan çalışmaların finali oldu bir bakıma. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Ciddi bir katılım gerçekleşti. Projenin her aşamasında destekleriyle hep yanımızda olan Bakanlığımızın ve Genel Müdürlüğümüzün temsilcilerine şükranlarımı arz ediyorum." 

Mesleki eğitimde son yıllarda yaşanan iyileşmenin tüm meslek liselerine yaygınlaştırılması, mesleki eğitimin kalitesinin artırılması ve okullar arası başarı farklarının azaltılması kapsamında hayata geçirilen "1000 Okul Projesi" ile belirlenen okullar Millî Eğitim Bakanlığınca çok boyutlu olarak destekleniyor. 

Proje kapsamında öğrencilerin temel ve akademik beceri eksikliklerini telafi etmeye yönelik destek eğitim programları, okul yöneticilerine ve öğretmenlere yönelik eğitim programları, okulların fiziki altyapısını güçlendirme, yeni laboratuvar ve kütüphane yapımı, spor alanları oluşturma gibi pek çok içeriği gerçekleştiriliyor. Bu projeyi diğer projelerden ayıran en önemli özelliği ise odağında sadece öğrencilerin olmaması, öğrencilerin yanı sıra okullardaki yönetici ve öğretmenleri ve özellikle aileleri kapsıyor olması. 

Bursa'daki 11 ilçedeki 33 okul,  1000 Okul Projesi'nden faydalanıyor 

Bursa'da öğretmenlere yönelik fikri mülkiyet eğitimlerine 1.642 yönetici ve öğretmen, ilk yardım eğitimlerine 843 öğretmen, ÖDM programlarına 1.621 öğretmen ve işbaşı gözlem faaliyetlerine 143 öğretmen katıldı. 

Öğrencilere yönelik düzenlenen ilk yardım eğitimlerine 595 öğrenci, kariyer günlerinde 66 etkinliğe 2.169 öğrenci, madde bağımlılığı seminerlerine 150 etkinliğe 11.582 öğrenci katıldı. Ayrıca 4. 774 öğrenciye psikososyal destek, 203 kursta ise 1.102 öğrenciye destekleme ve yetiştirme kursu verildi. 

Velilere yönelik ise mesleki ve teknik Anadolu liseleri ile halk eğitim merkezleri iş birliğinde 37 eğitimde 337 veliye ulaşıldı. Ayrıca "Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor" projesi kapsamında 473 öğrencimiz 509 ailemizle buluştu.  

Öğrencilere yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesinin öğretmen ve öğrencileri ile meslek liselerinin öğretmen ve öğrencileri resim ve müzik alanında beraber bir çalışma yürüttü. Resim alanında 7, Müzik alanında 22 ayrı grup ile yürütülen, çevrim içi eğitimler sonucunda derece alan öğrenciler belirlendi. Öğrenciler ödüllerini İl Millî Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger'in elinden aldı. 

1000 Okul Sanatsal Etkinliklerde Buluşuyor Organizasyonu kapsamında Resim ve Müzik etkinliklerinde derece alan öğrenciler: 

Resim

1. Sedanur AY- İznik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

2. Bern Su VARDAR-Feriha Uyar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

3. Deyyan Kübra DALGIÇ- Atatepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Müzik

1. Fatma Sueda ŞENER- Feriha Uyar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

2. Nalan ÇAKAR- Hamitler TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

3. Ayşe BOZ- Zuhal Dörtçelik Şenipek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

24-06-202124-06-202124-06-202124-06-202124-06-202124-06-202124-06-202124-06-202124-06-202124-06-202124-06-202124-06-2021

Hocahasan Mah. İlkbahar Cad. No38 Yeni Hükümet Konağı A Blok 16050 Osmangazi/BURSA - 0(224) 445 16 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.