BURSA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

BURSA EĞİTİM CAMİASI, İLKOKUL VE ANAOKULLARA YÖNELİK DÜZENLENEN ÇALIŞTAYDA BULUŞTU

BURSA EĞİTİM CAMİASI, İLKOKUL VE ANAOKULLARA YÖNELİK DÜZENLENEN ÇALIŞTAYDA BULUŞTU

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Bursa'daki eğitimin okul türlerine göre ayrı ayrı masaya yatırıldığı çalıştaylar hız kesmeden devam ediyor. 

Bursa'nın ilkokul ve anaokulu eğitimi alanındaki mevcut durumunun değerlendirilerek Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda yol haritasının belirlenmesi amacıyla düzenlenen "Türkiye Yüzyılında Ulusal Politikalardan Yerel Stratejilere" konulu Bursa Temel Eğitim-1 Çalıştayı Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. 

Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda, Bursa Valiliğinin himaye ve riyasetlerinde gerçekleştirilen Bursa Temel Eğitim-1 Çalıştayının açılışına, Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Kılıç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fethi Yıldız, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü idarecileri, Bursa'daki kamu kurum ve kuruluşları, üniversitelerden akademisyenler, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Çalıştayın açılışında konuşma yapan Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Kılıç şunları söyledi: "Bildiğiniz gibi Türkiye Yüzyılında 'Ulusal Politikalardan Yerel Stratejilere' temalı çalıştaylarımızın bugün beşincisini birlikte icra edeceğiz. Bugünkü çalıştayda anaokullarımız ve ilkokullarınız ele alınacak, yarın da ortaokullarımızı işleyeceğiz. Malumunuz olduğu üzere eğitimin temel basamağı okul öncesi eğitimdir. Okul öncesi eğitimin amacını burada bulunan ilgili arkadaşlar gayet iyi bilmekteler. Özellikle okul öncesi eğitimin çocuğun gelişim özelliklerine uygun olması ilk ve en önemli hususlardan biridir. Bunun yanında uygun bir eğitim sistemi ve bu eğitim sistemine uygun sağlıklı bir çevre ile çocuğun gelişimi sağlanmalıdır. Eğitimde sistemle birlikte çevre şartlarının da önemi ve katkısı büyüktür. Çocuklara hizmet amacıyla oluşturulacak olan çevre, onların gelişimini her yönden desteklemelidir. Ülkemizde eğitim noktasındaki fiziki yatırımlar son 20 yılda çok ciddi bir ivme kazanmıştır. Eğitimde fırsat eşitliği konusunda atılan adımlarla birlikte fırsat eşitliğini güçlendirmek için sosyal politikalar devreye sokulmuştur. Eğitimde fırsat eşitliğinde eğitime erişilebilirliğin en güçlü enstrümanı, okul öncesi eğitimdir.  Bizler Bursa'da Bakanlığa bağlı resmi ve özel toplam 1.897 dersliğimizde okul öncesi eğitimi veriyoruz. Ayrıca okul öncesi eğitimlerini bitiren yavrularımıza da adres sistemine bağlı olarak kayıt oldukları 500'ü resmi ve özel okulumuza ait 8.642 dersliğimizde de ilkokul eğitimi veriyoruz. Öğrenci sayılarına baktığımızda Bursa olarak her yere ulaştığımızı görebiliyoruz. Değerli eğitim camiasına mensup arkadaşlarım, bugün sizler ülkenin en değerli sermayesi olan beşerî sermaye ile uğraşıyorsunuz. Onu da ilk şekillendiren sizlersiniz. Nasıl ki cam işçiliğinde cama yanlış üflendiğinde şekil bozukluğu olması muhakkaksa sizler de bu şekillendirmenizi milletin öz değerleriyle yaparsanız doğru şekli bulacağımızdan şüphemiz yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle çalıştayımızın anaokulu ve ilkokullarımızda söz ve güç birliğinin oluşmasına katkı sunmak adına eğitim camiası adına şehrimize fırsatlar sunmasını diliyor, çalıştayda emeği geçen başta İl Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere katkı sunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum."

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu ise "Bugün ve yarın yapılacak çalıştaylarda 1036 resmi okulumuzun yani şehrimizdeki okulların yaklaşık yarısını ilgilendiren temel bir çalışma alanı içerisinde olacağız. Bugün ilkokullarımızla yarın ise ortaokullarımızla ilgili bir disiplin içerisinde fikirlerimizi, düşüncelerimizi, sorunlarımızı bir araya getirmeyi, neyi daha iyi yapabiliyoruz? neyi yapmaktan vazgeçmeliyiz? temel çalışmamız gereken alanlarımız nedir?  gibi soruların cevaplarını arayacağız. Masalarımızda 110 katılımcı ve  çok sayıda paydaşımızla bir arada olacağız. Okullarımızda Bakanlığımızın yeni uygulamaları var. Bununla ilgili pratiklerimiz neler olacak, yeni sorunlarımız olacak ve yeni çözümler bulmak durumundayız. O anlamda şunu ifade edebilirim ki masalarda cevaplamaya çalıştığımız soruları hem bizim için hem şehrimiz için hem de ülkemiz için cevaplama çabası içerisinde olacaksınız. Emeğiniz ortaya attığınız düşünceniz, fikriniz, değerli ve kıymetli bizim için. Bu anlamda birlikteliğimizin kıymetli olduğunu, değerli olduğunu düşünüyoruz. İyi bir disiplin doğrultusunda masalarda ortaya çıkarılan sonuçlar, çözümlemeler bu çalıştayları hazırlayan değer arkadaşlarımızca sistematik bir program dahilinde bir araya getirilecek ve çalıştaylarımızın sonucu olarak kamuoyuyla, şehrimizle paylaşılacak. Aynı şekilde üst politika yapıcıları olan birimlerle paylaşılacak. Bu çalıştayların ilkine katılan Sayın Bakan Yardımcımız Ömer Faruk Yelkenci, bizi ciddi anlamda ödevlendirdi. "Bir şehir eğer başkentse her zaman başkent olma özelliğini ve kurucu olma özelliğini barındırır ve de sonsuza kadar devam ettirir." dedi. Dolayısıyla bu masalardan ortaya çıkacak fikirlerin, çözümlerin, kanaatlerin önemli olduğunu, bizim için fırsat Türkiye için örnek olacak hale gelebileceğini düşünüyoruz. Bu doğrultuda çalışıyoruz. Çalıştaylarımıza destekleriniz esirgemeyen Valiliğimize, Bursa Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

10 masada, 110 katılımcının yer aldığı çalıştay ile Bursa'da ilkokul ve anaokulu düzeyinde eğitimin bütününe ilişkin bir Bursa fotoğrafının ortaya koyulması amaçlanıyor, anaokulu ve ilkokul düzeyinde eğitimde söz ve güç birliğinin oluşumunu sağlamak hedefleniyor.

 

28-02-202428-02-202428-02-202428-02-202428-02-202428-02-202428-02-202428-02-2024

 

Hocahasan Mah. İlkbahar Cad. No38 Yeni Hükümet Konağı A Blok 16050 Osmangazi/BURSA - 0(224) 445 16 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.