OKUMA YAZMA SEFERBERLİĞİ İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ

Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü İle Kadın ve Demokrasi Derneği arasında Heykel Valilik Binası’nda Eğitimde İşbirliği Protokolü imzalandı.
Protokol kapsamında alan araştırmaları yapılarak okuma yazma bilmeyen bireylerle birebir temasa geçilecek ve teşvik edici çalışmalar yapılarak kursiyer olmaları sağlanacak. Protokol kapsamındaki amaçları gerçekleştirmek üzere öğretmen ve kursiyerlere çeşitli fuar, sergi ve inceleme gezileri düzenlenecek.
Protokolde konuşan vali İzzettin Küçük: “İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve KADEM’in işbirliğiyle Bursa’da okuma yazma kurslarına güçlü bir destek veriyoruz. Başta kadınlarımız olmak üzere bütün vatandaşlarımızın okuma yazma bilmesini ve öğrenmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ise: “Okuma yazma kurslarına geçen sene 3089 kişi başvurmuştu, bu sene ise an itibariyle 9000 kişiyi buldu. Mayıs sonuna kadar hedefimiz 15000. Okumanın ne yaşı var ne de zamanı. Yeter ki isteyelim. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okuma-yazma bilmeyen genç-yaşlı, kadın-erkek tüm vatandaşlarımızı Halk Eğitim Merkezlerimize davet ediyoruz” dedi.