BURSA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

AR-GE MERKEZLERİ PROJESİ YENİ İŞBİRLİKLERİYLE GÜÇLENİYOR

AR-GE MERKEZLERİ PROJESİ YENİ İŞBİRLİKLERİYLE GÜÇLENİYOR

Millî Eğitim Bakanlığı'nın, COVID-19 salgın günlerinde önemli ivme kazanan mesleki eğitimde üretim potansiyelini artırmak ve sürdürülebilir kılmak için hayata geçirdiği "AR-GE Merkezleri Projesi" kapsamında Bursa'da yürütülen çalışmalar, sektör işbirlikleriyle birlikte tüm hızıyla devam ediyor.

"AR-GE Merkezleri Projesi" kapsamında Bursa'da daha önce Mobilya ve İç Mekân Tasarımı, Makine Teknolojisi ve Motorlu Araçlar Teknolojisi alanlarında Ar-Ge merkezi olarak belirlenen Hacı Sevim Yıldız, Tophane ve Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürleri Ermetal Teknolojik Eğitimler Vakfı'nı (ERTEV) ziyaret etti. İl Milli Eğitimde Mesleki ve Teknik Eğitimden sorumlu Şube Müdürü Bülent Altıntaş Başkanlığında gerçekleştirilen ziyarette okulların bünyesinde hayata geçirilmesi planlanan projeler değerlendirildi. Bu konuda işbirliği içinde yürütülecek çalışmaların yol haritası belirlendi.  

Görüşme içinde ülkelerin ekonomik kalkınmada AR-GE (Araştırma-Geliştirme) faaliyetlerine özel bir önem verdiğini ifade eden ERTEV Başkanı Fahrettin Gülener, "Küresel ekonomide rekabet ortamının güçlendirilmesi ile yeni hizmetler ve ürünlerin geliştirilmesi için; AR-GE faaliyetleri arasında doğrudan bir ilişki olmalıdır. AR-GE faaliyetlerine ağırlık veren ekonomiler, ekonomik krizlere karşı da daha dayanıklı olmaktadırlar. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yöndeki çabaları takdire şayan ve memnuniyet verici. Biz de Vakıf olarak bu doğrultuda yürütülecek tüm çalışmaların içinde yer almaktan ve katkı sunmaktan memnuniyet ve onur duyuyoruz." dedi.  

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bülent Altıntaş "Temel eğitimden yükseköğretime kadar eğitimin tüm kademelerinde AR-GE faaliyetlerine yönelik farkındalık ve teşvik arttıkça, bu kapsamdaki üretim de artacaktır. Diğer konularda olduğu gibi bu konu da aslında bir iklim ve ekosistemle ilişkilidir. Bakanlığımız tarafından, gelinen noktada bu üretim kapasitesini güçlendirmek ve sürdürülebilir kılmak için AR-GE merkezi sayısını artırmaya yönelik önemli bir proje hayata geçiriliyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın '2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi' belgesinden ve TÜBİTAK 2020 yılı proje çağrı planlamasında yer alan öncelikli AR-GE ve yenilik konularından yararlanarak planlanan AR-GE merkezleri ülkenin öncelikli alanlarında üretim ve inovasyon kültürünün yaygınlaşması rolünü yerine getirecektir." dedi.  

Ziyaret; Fahrettin Gülener refakatinde gerçekleştirilen atölye ve laboratuvarların incelenmesiyle sona erdi. 

Hocahasan Mah. İlkbahar Cad. No38 Yeni Hükümet Konağı A Blok 16050 Osmangazi/BURSA - 0(224) 445 16 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.