BURSA'DA HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI ETKİNLERİ BAŞLADI
502
16:08
01.06.2022

Bursa'da Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Tophane Meydanında düzenlenen açılış programıyla başladı. 1-7 Haziran tarihleri arasında hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla kutlanan Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında Bursa'nın tüm ilçelerinde çok sayıda etkinlik  gerçekleştirilecek. 

Bursa'daki Hayat Boyu Öğrenme Haftası kutlama etkinlikleri, İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Osmangazi Halk Eğitim Merkezi tarafından Tophane Meydanı'nda gerçekleştirilen açılış programı ile başladı. Programa Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür, Osmangazi İlçe Kaymakamı Ali Partal, Yıldırım İlçe Kaymakamı Adem Yazıcı, Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Bölümünden Sorumlu Müdür Yardımcısı Arzu Ayyıldız,  İl ve İlçe Millî Eğitim yöneticileri, Bursa Protokolü, Halk Eğitim Merkezlerinin müdürleri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Program, Osmangazi Halk Eğitim Merkezince açılan Mehteran kursunda eğitim alan Uluslararası Murat Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin Mehteran takımının gösterisiyle başladı. 

"Hayata mutlu bireyler hazırlamak için her zaman, her yerde, herkes için eğitim"

Programın açılışında konuşan Bursa Valisi Yakup Canbolat, "Hayata mutlu bireyler hazırlamak için her zaman, her yerde, herkes için eğitim veren yaygın eğitim kurumlarımız tarafından düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme Haftası kutlama programına katılan herkesi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. 'Hayat Boyu Öğrenme' olarak adlandırılan eğitim hareketinin misyonu; farklı yaş ve öğrenim seviyesindeki bireylerin istihdam edilebilirliklerini, sosyal ve kültürel gelişimlerini sağlamak amacıyla bilgi beceri ve yeterliliklerini geliştirmek, öğrenmeye erişimlerini artırmak ve nihayetinde öğrenen bireyden öğrenen topluma ve öğrenen Türkiye'ye doğru bir dönüşümü gerçekleştirmektir. Ülkemizde her il ve ilçede faaliyet alanını genişleterek toplam 998 adet Halk Eğitim Merkezimiz ve 24 adet Olgunlaşma Enstitümüz, birçok insana öğrenme ve meslek edindirme görevi üstleniyor. Osmangazi Halk Eğitim Merkezimiz gibi pek çok halk eğitim merkezimiz de bizzat sanayicinin, işverenin talepleri doğrultusunda kurslar açarak ara eleman, aranan eleman sıkıntısına da çare olmaktadır. Halk Eğitim Merkezlerimiz özellikle kültürel değerlerimizi, yöresel ve el sanatlarımızı, unutulmaya yüz tutmuş sanat eserlerimizi halkımıza öğreten, tanıtan, yaşatılması için önemli çalışmalar yapıyorlar. Tüm Halk Eğitim Merkezlerimize, kursiyer ve usta öğreticilerimize; emeği geçen herkese yaptıkları önemli çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum."  dedi. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, "Bizim kültürümüzde öğrenmenin yaşı yoktur. Bir şeyler üreten ve bunun için zaman ayıran vatandaşlarımızın çalışmalarını çok kıymetli buluyorum. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak biz de BUSMEK ile bu kapsamda hizmetler veriyoruz. Çok güzel çalışmaların çıktığına, vatandaşlarımızın aldıkları eğitimlerle iş bulduğuna, aile bütçesine katkıda bulunduklarına ve her şeyden önemlisi sosyalleşme adına bir adım attıklarına şahit oluyoruz. Bu bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Etkinliğin de ayrıca Bursa ve Osmanlı'nın mimarları Osmangazi ve Orhangazi Türbelerinin yanı başında 'Tophane Meydanı' önünde yapmak da ayrı bir anlam taşıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. 

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı istatistiki çalışmalar hakkında bilgi vererek sözlerine başlayan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür, "Bursa, açılan kurs ve bu kurslara katılan 245 bin kursiyer ile Bakanlığımızın yaptığı Türkiye sıralamasında, en fazla kurs açan ve en bu kurslardan en fazla kursiyerin faydalandığı il oldu. Bakanlığımız illerimizin nüfusunun her ay %1'inin bu kurslardan yararlanmasını hedefliyor iken Bursa olarak biz bu hedefin üzerine çıkarak nüfusumuzun %3'ünü geçerek önemli bir sayıya ulaştık. Emeği geçen tüm arkadaşlarımı gönülden kutluyorum. Hayat Boyu Öğrenme Haftasını, Bursa'da 92 ayrı etkinlikle kutlayacağız. Bütün ilçelerimizde etkinlikler düzenleyeceğiz. Dünya hızla değişiyor ve teknolojide her geçen gün hızlı bir şekilde gelişiyor. Özellikle de milli üretime sunduğu katkılarla marka bir şehir olan Bursa'mızdaki vatandaşlarımızın bu değişim ve gelişimin gerisinde kalmasını istemeyiz. Hayat Boyu Öğrenme çalışmalarımızı artırarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Başta Sayın Valimize ve Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen ve bize bu konuda destek olan tüm kurum ve kuruluşlarımıza çok teşekkür ediyorum." dedi.  

Osmangazi Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan Hayat Boyu Öğrenme Haftası Açılış Programının açılış konuşmasını yapan Osmangazi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Köse, Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinliklerinin; milli kültürümüzü yansıtan değerlerimizin tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması adına önemli bir misyon üstlendiğine vurgu yaptı. 

Program, kursiyer ve usta öğreticilerin yıl boyunca hazırladıkları çalışmaların yer aldığı serginin açılış kurdelesinin kesimiyle devam etti. Protokol, ney dinletisi eşliğinde kursiyer ve usta öğreticiler tarafından hazırlanan sergiyi ve atölye çalışmalarını inceledi. Etkinlikte, kursların uygulamalı olarak tanıtımı yapıldı ve kurslarda yapılan ürünler sergilendi.

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce her 1-7 Haziran tarihleri arası "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" olarak kutlanıyor. Hayat Boyu Öğrenme Haftasında gerçekleştirilen etkinliklerle farklı öğrenim ve yaş seviyesindeki bireylerin istihdam edilebilirliklerini ve sosyo-kültürel gelişimlerini sağlamak; bilgi, beceri ve yeterliliklerini geliştirmek; öğrenmeye erişimlerini arttırmak; öğrenen bireyden öğrenen topluma ve nihayetinde öğrenen Türkiye'ye doğru bir dönüşümü gerçekleştirmek; bireylerin yaparak ve yaşayarak öğrenebilecekleri faaliyetlere katılımlarının özendirilmesi; öğrenmenin ne kadar ilgi çekici ve eğlenceli olduğunun gösterilmesi; öğrenmenin hayat boyu devam eden bir süreç olduğu konusunda kamuoyunda farkındalık yaratılması; hayat boyu öğrenme kapsamındaki eğitim öğretim faaliyetleri aracılığıyla, bireysel, toplumsal gelişim ve istihdam öncelikli bir yaklaşımla bireyin bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirerek örgün eğitimin dışında hayatı boyunca katıldığı her türlü öğrenme etkinliklerini kapsayan hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amaçlanıyor. 

Hayat Boyu Öğrenme Haftasında bu yıl da Bursa'daki 17 İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenecek hafta boyunca Kurs Tanıtım Atölyeleri, Yıl Sonu Sergileri, Müzik Gösterileri, Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm Sergileri, Spor Faaliyetleri, Engelsiz Yaşam Okulu Konserleri, Tiyatro Etkinlikleri, Sıfır Atık Kütüphaneleri ve Geri Dönüşüm Atölyelerinin Açılışları başta olmak üzere 92 farklı etkinlik Bursalılar ile buluşacak. Hayat Boyu Öğrenme kurumlarının tanınırlığının artırılması amacıyla düzenlenen etkinliklerle, 7'den 70'e her vatandaşa ulaşmak hedefleniyor.

Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri için tıklayınız.

01-06-202201-06-202201-06-202201-06-202201-06-202201-06-202201-06-202201-06-202201-06-202201-06-202201-06-202201-06-202201-06-202201-06-202201-06-202201-06-2022

Yayın Tarihi: 01.06.2022