BURSA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

BURSA'DA HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI ETKİNLERİ

BURSA'DA HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI ETKİNLERİ

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce bu yıl ilk kez 1-7 Haziran 2021 tarihleri arası Hayat Boyu Öğrenme Haftası olarak kutlanıyor. 

2020-2021 eğitim-öğretim yılında ilk kez gerçekleştirilecek olan hayat boyu öğrenme kapsamındaki eğitim öğretim faaliyetleri aracılığıyla, bireysel, toplumsal gelişim ve istihdam öncelikli bir yaklaşımla bireyin bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirerek örgün eğitimin dışında hayatı boyunca katıldığı her türlü öğrenme etkinliklerini kapsayan hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Bu kapsamda, bu yıl ilk kez Haziran ayının ilk haftası kutlanacak olan Hayat Boyu Öğrenme Haftası ile Bursa'daki 17 İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde  çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Hayat Boyu Öğrenme kurumlarının tanınırlığının artması amacıyla düzenlenen etkinliklerle, 7'den 70'e her vatandaşa ulaşmak hedefleniyor. 

Hayat Boyu Öğrenme Etkinlikleri kapsamında Osmangazi Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan program İl Millî Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger'in katılımı ile Tophane Meydanı'nda gerçekleştirildi. 

İşaret Dili Kursu Kursiyerlerinin İşaret Dili ile İstiklal Marşını okumaları ile başlayan etlinlik programı, kursiyerlerin hazırlamış olduğu gitar, kemençe ve ney eşliğinde solo eserlerin icra edilmesiyle devam etti. 

Bursa'daki Halk Eğitim Merkezlerince düzenlenen kursların uygulamalı olarak tanıtımının ve kurslarda yapılan ürünlerin sergilendiği etkinlik alanında konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger şunları söyledi:

"Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü 1-7 Haziran tarihleri arasını yani Haziran ayının ilk haftasını bu yıl başlangıç olmak üzere Hayat Boyu Öğrenme Haftası olarak ilan etti. Hayat Boyu Öğrenme; bu ülkede yaşayan bütün bireylerin beşikten mezara kadar, isteği doğrultusunda ihtiyacı olan noktalarda gelişimini ve bu ülkeye faydasını artırmayı hedefliyor. Bu noktada halk eğitim merkezlerimizin 3 temel hedefi var. Birincisi, istihdama katkı sağlamak. Bu noktada Osmangazi Halk Eğitim Merkezi benim de yakından takip ettiğim ciddi çalışmalar yaptı. İkincisi, kültürel zenginliklerimizi öğrenmek, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak. Esasen halk eğitim merkezleri toplumların ayakta durmasını sağlayan geçmişten geleceğe bir köprüdür. Üçüncüsü ise kişisel gelişime katkı sağlayacak hususlardır. Yabancı dil kursu gibi insanların bireysel ihtiyaçlarını tespit edip onların ihtiyaçlarını gidermeye yönelik talepte bulunulan kurslardır. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzün öğretim programlarında 72 alanda 3645 kurs modülü var ve bu alan canlı bir alan. Yani bu alan ve kurslarla sınırlanmış değil. Herhangi bir ihtiyaç durumunda 12 kursiyer bir araya geliyor. Halk eğitim merkezimize geliyor, Modül talebi noktasında Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzle ilgili yazışma yapılarak vatandaşımızın ihtiyacının giderilmesi için gerekli hazırlık ve katkıyı Millî Eğitim Bakanlığımız sağlıyor. Bu müracaat, modül olarak sisteme işlendiği için bütün Türkiye'nin gelişimine de katkı sağlıyor. İlimizde 17 halk eğitim merkezi var ve bu yıl 60 bine yakın kursiyere ulaştık.  Salgına rağmen bu çok ciddi bir rakam. Halk eğitim merkezlerinde spordan tarıma, el becerilerinden görsel ve estetik sanatlara kadar aklınıza gelebilecek her alanda kurslar açıldı. Bir şeyi daha ifade etmek isterim ki halk eğitim merkezlerimizin salgın sürecinde ülkemize verdiği katkı çok büyük. Halk eğitim merkezlerimiz gerek maske üretimi gerekse sağlık personelinin ihtiyaçlarını karşılayacak önlük ve dezenfektan üretimi için gece gündüz çalıştılar. Bursa'da maske ihtiyacını hissettirmemek adına halk eğitim merkezlerimizin ciddi katkısı olmuştur. Tüm katılımcılara ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." 

Osmangazi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Köse ise "Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinliğinde Kurumumuzda yaptığımız bazı faaliyetleri uygulamalı olarak sergilediğimiz etkinliğimize hoş geldiniz. Kovid-19 salgını, ülkemizin her yerinde olduğu gibi kurs faaliyetlerine de olumsuz etkisi oldu. Bizim 2021 hedefimiz 130 bin kursiyere ulaşmak idi. Salgına rağmen 2020 yılının eylül ayından bugüne kadar 1150 civarında kurs açıp 20 bin kursiyere hizmet verdik. 43 alanda 300'den fazla branşta 500'e yakın usta öğretici ve öğretmenimizle vatandaşlarımıza hizmet verdik. İkinci hedefimiz de 2021 yılında mesleği olmayan 200 vatandaşımıza meslek öğreterek istihdama yardımcı olmak. Bugüne kadar meslek edindirme kurslarımızdan 72 kursiyerimizi mezun ettik ve 43 tanesinin istihdamına yardımcı olduk. İşletmeler bu faaliyetlerde olmamızdan oldukça memnunlar." şeklinde konuştu.  

Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen etlinliklerin ilk gününde ebru sanatı, ipek koza, resim, keçe işleme, deri çanta dikimi, gümüş kazaz, quling, rölyef, filografi, telkırma,  iğne oyası, tığ-işi oyası, ney üfleme, saç bakımı, takı süsleme, su kabağı süsleme gibi 16 farklı  alanda öğretmen, usta öğretici ve kursiyerler eşliğinde vatandaşların da katılımı ile  uygulamalı olarak etkinlikler gerçekleştirildi.

03-06-202103-06-202103-06-202103-06-2021

Hocahasan Mah. İlkbahar Cad. No38 Yeni Hükümet Konağı A Blok 16050 Osmangazi/BURSA - 0(224) 445 16 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.