BURSA'DA MESLEK LİSELİ ÖĞRENCİLER, EKMEK İSRAFINI ÖNLEMEK İÇİN 'EKMEĞİM DOLAPTA' PROJESİNİ GELİŞTİRDİ
460
10:42
09.07.2021

Bursa'da Şehit Erol Olçok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin öğretmen ve öğrencileri ekmek israfını önlemek için bir proje geliştirdi. 

Ekmek israfını önemli bir sorun olarak değerlendiren Şehit Erol Olçok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, ekmek israfının önlenmesi için bir proje geliştirdi. Okulun Yiyecek İçecek Hizmetleri alanındaki öğretmen ve öğrencileri, ekmek israfına dikkat çekmek ve ekmek israfının önlenmesine bir nebze katkı sağlamak için "Ekmeğim Dolapta" projesini hayata geçirdi.

 

Ekmek israfı konusunda farkındalık oluşacak


Ekmek israfı konusunda farkındalık oluşturmak istediklerini belirten Şehit Erol Olçok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Halis Korkmaz; "Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz israfa geçit vermemek ve bu konuda farkındalık oluşturmak adına böyle çalışma yapıyorlar. Bu projeyi "hayatın içindeki müfredat" olarak değerlendiriyoruz. 'Ekmeğim Dolapta' projesiyle fazla miktarda alınan ekmeklerin zamanında kullanılmaması veya uygun koşularda saklanamaması sebebiyle tüketilmeden atılarak israf edilmesinin önüne geçmek amaçlanıyor. Projede emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum." dedi.  

 

"Projemizden beklediğimiz sonuç öncelikle gıda israfına dikkat çekmek kullanılabilirliğini göstermek ve aile ekonomisine katkı sağlamaktır."


Proje hakkında bilgi veren Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Güneş Özer; "Bu projemizde fazla miktarda alınan ekmeklerin bayatlamasından dolayı ekmeklerin yeni tariflerle değerlendirilerek israfın önlenmesini amaçlıyoruz. Bu fikirden yola çıkarak bayat ekmekten yeni tatları yakalayabileceğimiz tarifler ile mutfakta kolayca ulaşabileceğimiz magnetli bir kitapçık hazırladık.  Kitapçıkta bir haftalık zaman diliminde en az bir tarif olacak şekilde bayat ekmek kullanılarak hazırlanan yemek tarifleri yer alıyor. Tarifler her evde bulunabilecek, temin edilmesi basit, ekonomik ve atıl durumda olan malzemelerden hazırlanmıştır. Kitapçık, dikkat çekmesi ve kolay ulaşılabilir olması için magnetli bir tasarıma sahip ve bu sayede buzdolabının üzerinde durabiliyor. Yürütücülüğünü Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmenimiz Taner Balcıoğlu'nun yaptığı projemizden beklediğimiz sonuç, öncelikle gıda israfına dikkat çekmek, kullanılabilirliğini göstermek ve aile ekonomisine katkı sağlamaktır." dedi. 

 

Böyle bir projede yer aldıkları için duydukları memnuniyeti ifade eden 11. Sınıf öğrencileri Münevver Değirmenci ve Kübra Erbay, proje çalışmalarının kendilerine hem mesleki hem de manevi açıdan önemli katkı sağladığını söylediler.

 

09-07-202109-07-202109-07-202109-07-202109-07-202109-07-202109-07-2021

Yayın Tarihi: 09.07.2021