Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Omsa Otomotiv Aks. Yed. Par. San. ve Tic. A.Ş. oyunların vazgeçilmez ögeleri olan oyuncakları çocuklarla buluşturmak üzere geçtiğimiz günlerde iş birliği protokolüne imza attı.
İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür ve Omsa Otomotiv Aks. Yed. Par. San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Şaşmaz, imzalanan protokol kapsamında özel okul kurucuları ve özel okulların müdürleriyle Sadettin Türkün Ortaokulunda bir araya geldi.
Toplantıda konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür, "Muhsin Bey; 'Oyuncaksız hiçbir köy kalmasın!' diyor. Özellikle özel okullarımızda okuyan öğrencilerimizin evde kullanmadıkları oyuncakları okullar vasıtasıyla kendisi tamir ediyor ve sıfıra yakın bir hale getirip dezavantajlı bölgelere kendi aracıyla ulaştırıyor. Ve bu çocuklarımızın yüzünde bir gülümseme oluşuyor. Kendisine çok teşekkür ederim. Resmi ve özel bütün kurumlarımızda önceliğimiz; devletine bağlı, milli ve manevi değerlerine bağlı, ahlâklı, 21. Yüzyıl aklını taşıyan, güncel becerilerinin dışında, sonraki yüzyılın becerilerine de hakim olabilecek, teknoloji üretebilecek, ar-ge yapabilecek, yapay zekayı kullanabilecek, arttırılmış gerçeklik uygulamalarına hakim olabilecek nesiller yetiştirebilmek. Bizlere katkı sunan tüm paydaşlarımıza çok teşekkür ediyorum." dedi.
Azerbaycan muhaciri olan bir ailenin çocuğu olduğunu ifade eden Omsa Otomotiv Aks. Yed. Par. San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Şaşmaz, "45 sene önce Muş Bulanık Yoncalı'da, oyuncak olgusu olmayan bir köyde karpuz kabuğuna ip bağlayıp oynardık, köyün sokaklarında. Şeker pancarını bıçakla oyarak traktöre ya da başka bir şeye benzeterek onlarla oynardık. 8-10 yaşlarında kendime sordum: 'Ya hu, niye biri gelip bize oyuncak dağıtmıyor..?! Biz çocuğuz, günahsızız, meleğiz... Kimseye karıştığımız yok, görüştüğümüz yok... Birileri gelsin bize oyuncak dağıtsın...' Bekle bekle, kimse gelmeyince bir dilek tutup dedim ki; 'Bir gün Allah nasib ederse, o gelmeyen oyuncakçı ben olacağım..!' Şükürler olsun, 20 ay önce Allah nasip etti. 1000 köy, 100.000 çocuk hedefledik. 20 ay önce yardımsız bir seminere başladık. Huzurlarınızda Sayın Valime çok teşekkür etmek istiyorum. Bizleri çok destekledi. Eğer bir çocuk hayalini tek başına bu kadar gerçekleştirmişse, eminim sizlerle beraber çok daha güzel hayaller gerçekleştireceğiz.
İmzalanan protokolle çocukların zihinsel, bedensel ve psiko-sosyal gelişimlerini desteklemek, hayal gücünü ve yaratıcılığını geliştiren bilişsel ve psikomotor gelişimlerinin desteklenmek üzere çocukların farklı oyuncaklarla oynaması hedefleniyor.
Projede çocukların farklı oyuncaklarla buluşması, oyuncaklarını paylaşarak paylaşma duygusuna vurgu yapmak, çevremizde bulunan her insanın bizlerle aynı imkânlara sahip olmadığı konusunda farkındalık oluşturmak, sevgi ve mutluluğun paylaştıkça çoğaldığı, acı ve üzüntülerin ise paylaştıkça azaldığını öğrenmelerini sağlamak amaçlanıyor. Bursa'daki resmi ve özel okullarda öğrenim gören öğrenci ve aileler, gönüllülük esasına göre kullanmadıkları ya da yeni oyuncakları, dezavantajlı bölgelerdeki okullar ile köy okullarının öğrencilerine dağıtılmak üzere okullarına teslim edecekler.