BURSA'DA SEUP PROJESİ KAPSAMINDA YENİLENEN ATÖLYELER ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU
465
16:08
31.03.2021

Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi (SEUP) kapsamında Bursa'daki pilot okullarda yenilenen atölyeler; Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nden Daire Başkanları ve Şube Müdürlerinin katılımıyla yapılan programlarla açıldı.

Geçici koruma altındaki Suriyelilerin ve Türk ev sahibi toplulukların sosyal ve ekonomik uyumunu, istihdam edilebilirliklerini ve yeterliliklerini iyileştirerek mesleki eğitime teşvik edilmesinin amaçlandığı, AB'nin Türkiye'deki Mülteciler İçin Maddi Yardım Programı (FRIT) kapsamında KfW tarafından yönetilen ve Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce koordine edilen Mesleki Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi kapsamında Bursa'da bulunan 7 pilot okul arasında olan İnegöl Hacı Sevim Yıldız-1 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Bilişim ve Elektrik-Elektronik; Görükle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde; Çocuk Gelişimi ve Eğitimi ile Güzellik Hizmetleri atölyelerindeki yenileme çalışmaları tamamlandı.

İl Millî Eğitim Müdürlüğü temsilcileri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve sektör temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen programlarda; yenilenen atölye ve laboratuvarlar ziyaret edilerek proje kapsamında gerçekleştirilen faaliyetler üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

Açılış programlarında konuşan MTEGM Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Şennur Çetin "Mesleki eğitim; bireylerin sosyal uyumlarının geliştirilmesi açısından etkili bir çözüm durağI. Bu sürecin, öncelikli ihtiyaçlar odağında ekonomik olarak desteklenmesi ile 'kaliteli mesleki eğitime erişim' hedefinin gerçekleşmesi yönünde eksik kalan parçalar tamamlanmış oluyor. Proje kapsamında gerçekleştirilen çalışmaların meyvelerini verdiğini görüyor ve bundan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Emek veren tüm mesai arkadaşlarıma, proje faaliyetlerinin her aşamasında yer alan öğrencilerimize ve onların nezdinde ailelerine teşekkür ediyorum." dedi.

Türkiye genelinde 1.150, Bursa'da 144 atölye yenileniyor

Proje kapsamında; Bursa'nın da yer aldığı 8 pilot ildeki 55 Mesleki VE Teknik Anadolu Lisesinde yaklaşık 1.150 atölye yenileniyor. Bursa'daki 7 pilot kurumda, toplam 144 atölye yenileme kapsamında yer alıyor. Gerçekleştirilen atölye ve laboratuvar yenileme çalışmalarıyla Bursa'daki 7 okulda toplam 35 milyon TL'lik yatırım desteği sağlanacak.

Proje; bilişim, elektrik-elektronik, güzellik ve saç bakım hizmetleri, makine teknolojisi, metal teknolojisi, mobilya ve iç mekan tasarımı, motorlu araçlar teknolojisi, tekstil teknolojisi, tesisat teknolojisi ve iklimlendirme, moda tasarım teknolojileri, yiyecek içecek hizmetleri, çocuk gelişimi ve eğitimi, hasta ve yaşlı hizmetleri, endüstriyel otomasyon teknolojileri, inşaat teknolojisi, plastik teknolojisi, ayakkabı ve saraciye teknolojisi, gıda teknolojisi, radyo televizyon, tarım, yenilenebilir enerji, baskı teknolojisi, konaklama ve seyahat hizmetleri olmak üzere toplamda 22 meslek alanını kapsıyor.

AB'nin Türkiye'deki Mülteciler İçin Maddi Yardım Programı (FRIT) kapsamında Alman Kalkınma Bankası (KfW) aracılığıyla destelenen proje ile atölyeler, fizikî ortamlarıyla birlikte makine/teçhizat bakımından da bakımından da en son teknoloji makine, ekipman ve eğitim kitleri ile donatılıyor.

Öğrencilere doğrudan destek ve atölye yenileme çalışmaları

Proje ile; geçici koruma altındaki Suriyeli ve ihtiyaç sahibi Türk öğrencilerin servis, öğlen yemeği, kıyafet, çanta, kırtasiye, uzaktan eğitime erişim araçları gibi ihtiyaçları karşılanıyor. Bu kapsamda, proje süresince 10 bin öğrenciye destek sağlanıyor.

Sosyal uyum etkinlikleri

Ayrıca, proje kapsamında okullarda öğrencilerin bir arada eğlenerek öğrendikleri ve iş birliğiyle ortak çalışma becerilerini geliştirdikleri, spordan kültür-sanata günlük yaşamın tamamını kapsayan sosyal uyum etkinlikleri yürütülüyor.

Salgın süreci sebebiyle çevrim içi ortamda gerçekleştirilen etkinliklerin önceliklendirildiği faaliyetler kapsamında; kısa film, kariyer günleri, satranç turnuvaları gibi etkinlikler düzenleniyor.

31-03-202131-03-202131-03-202131-03-202131-03-202131-03-202131-03-2021

Yayın Tarihi: 31.03.2021