
İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi, eğitimde ulusal ve uluslararası başarılar elde ederek Bursa’mızı gururlandıran Nilüfer İMKB Fen Lisesi öğrencileri ve okul müdürleri Ramazan Acar’la birlikte Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti.
Vietnam’da düzenlenen Asya Olimpiyatlarında mansiyon, Avrupa Olimpiyatlarında bronz ve Portekiz´de gerçekleştirilen Dünya Fizik Olimpiyatları’nda gümüş madalya kazanan Fizik Milli takımı öğrencisi Metin Ersin Arıcan, Yükseköğretim Kurumları Sınavı sayısal puan türünde Türkiye 6. ‘sı ve Bursa 1. ‘si olan Şefik Palazoğlu ile yine YKS’de Türkiye ve Bursa derecesi elde eden öğrenciler Mustafa Mert ve Arda Oru, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından ödüllendirildi.
Ziyarette konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, eğitimde Bursa ve Türkiye’nin adını yücelten öğrencileri tebrik etti. Bundan sonraki süreçte aynı başarının artarak devam edeceğine inandığını belirten Aktaş, ülkenin geleceği olan gençlere çok iş düştüğünü ifade etti. Türkiye´nin güçlü bir ülke olduğunu vurgulayan Aktaş, "Bu ülkenin zeki çocuklara ve özel beyinlere ihtiyacı var. Katma değeri yüksek işler yapmalıyız. Yüksek teknoloji üretmeliyiz. Üniversite yıllarınızda özel sektörle irtibat kurmaya başlayın. Kendinize yapacağınız en büyük iyilik bu olur. İnanıyorum ki gelecekte güzel işlere imza atacaksınız. Genç neslin katkısıyla ülkemizi güzel günlerin beklediğine inanıyorum" dedi.
Ziyaret sonrası İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, öğrenciler ve aileleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.