BURSA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

DÜLGER: “TEKNOLOJİK BAĞIMLILIK, SOSYAL YALNIZLIKTIR”

DÜLGER: “TEKNOLOJİK BAĞIMLILIK, SOSYAL YALNIZLIKTIR”

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Türkiye Bağımlılıklarla Mücadele Eğitim Programı (TBM) kapsamında rehber öğretmenlerden oluşan TBM formatörleri ile bilgi paylaşım toplantısında bir araya geldi. 

Toplantıya, Yeşilay Bursa Şube Başkanı Dr. Serhat Yamalı ve yönetim kurulu üyeleri ile TBM formatör öğretmenleri katıldı. TBM çerçevesinde Bursa’da ve Türkiye’de yapılan çalışmaların bir sunumla anlatıldığı toplantıda Bursa’da bundan sonra yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi alış verişi yapıldı. 

Yeşilay ile önemli işbirlikleri olduğunu ifade eden Sabahattin Dülger, “Türkiye Bağımlılıklarla Mücadele Eğitim Programı (TBM), Yeşilay tarafından geliştirilen ve öncelikli olarak öğrencileri ve ardından tüm toplumu hedefleyen bir eğitim programıdır. TBM ile bireylerde ve toplumun genelinde farkındalığın artırılarak bilgi ve bilinç düzeyinde artış ile bağımlılıkla mücadele edilmesi amaçlanıyor.” dedi.

Yeşilay’ın yaptığı çalışmaları önemli bulduğunu ifade eden, Dülger, “Özellikle sağlıksız beslenme ve teknolojik bağımlılık konularının çok hassas olduğunu ve birçok olumsuzluğa bu iki konunun neden olduğunu düşünüyorum. Ailelerimiz bu konulara daha fazla hassasiyetle yaklaşmalı. Teknoloji bağımlılığını sosyal yalnızlık olarak görüyorum. İl Milli Eğitim olarak teknoloji bağımlılığını önlemek ve teknolojinin yerinde kullanılmasını sağlamak amacıyla ‘Hayata Format At’ gibi projeler üretiyoruz. Bu alanda yoğun bir çalışma içerisindeyiz.” dedi.  

32 bin rehber öğretmen TBM uygulayıcı eğitimi aldı.

Yeşilay’ın okullardaki uygulamalarıyla da ilgili bilgiler veren Dr. Serhat Yamalı, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM), Okulda Bağımlılığa Müdahale (OBM) ve Benim Kulübüm Yeşilay projeleri ile bağımlılıklarla etkin mücadele içerisinde olduklarını söyledi. Yeşilay ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde hayata geçirilen Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) ile ilgili de bilgi veren Yamalı, “TBM programı Türkiye’nin ilk ve tek okul temelli önleme programı olma niteliğinde. Türkiye’de bu alanın otorite olarak kabul edilen uzmanları tarafından hazırlanmış bilimsel içeriklere sahip bağımlılık önleme programı TBM’nin diğer ayırt edici özelliği pedagojik bir yaklaşımla, farklı yaş gruplarına farklı modüllerin geliştirilmiş olmasıdır. TBM eğitimlerinin tüm rehber öğretmenlere ulaşması hedefimizi bu yıl itibariyle gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Milli Eğitim Bakanlığından gelen bilgiye göre 32 bin 872 rehber öğretmen TBM uygulayıcı eğitimi almış bulunmaktadır. 2014’ten beri rehber öğretmenler aracılığıyla uygulanarak 13 milyon öğrenci ve 2 milyon veliye ulaşan TBM, diğer bakanlıklar ve kamu kurumlarıyla da imzalanan protokoller üzerinden yetişkin hedef kitleye yaygınlaşmaktadır” açıklamasında bulundu.

08-01-201908-01-201908-01-2019

Hocahasan Mah. İlkbahar Cad. No38 Yeni Hükümet Konağı A Blok 16050 Osmangazi/BURSA - 0(224) 445 16 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.