DÜNYA SEREBRAL PALSİ FARKINDALIK GÜNÜ
344
16:05
05.10.2023

Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi iş birliğiyle düzenlenen "Dünya Serebral Palsi Farkındalık Günü" programı Merinos Atatürk Kültür Kongre Merkezi Koza Salonunda gerçekleştirildi. 

"Yarınlara Işık Ol" projesi kapsamında düzenlenen programa; 22. Dönem Bursa Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu, İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, Mudanya Üniversitesi akademisyenleri, Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi Başhekimi Uzm. Dr. Yaşar Bilgi ve hastane yönetimi, Bursa Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Yasemin Şavşatlı, hastane sınıfı öğretmenleri, öğrencileri ve aileleri ile Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Şube Müdürü Mustafa Danışman ve proje koordinatörleri katıldı. 

Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi Başhekim Yardımcısı Dr. Samet Gönülkırmaz'ın bir sunum yaptığı programda Dünya Serebral Palsi Farkındalık Günü sergisinin açılışı da gerçekleştirildi. Program sonunda protokol tarafından öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. 

Bursa'daki Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi, Serebral Palsi hastalık tanısı konulan çocuklara bu alanda tedavi olanağı sunuyor. Bilindiği üzere hastane bünyesinde tedavi gören çocukların eğitimlerine kesintisiz devam edebilmeleri için "Yarınlara Işık Ol" projesi kapsamında İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından kurulan bir hastane sınıfı bulunuyor. Düzenlenen program ile bu hastalık ile ilgili farkındalık oluşturmak ve bilgi edinilmesi amaçlanıyor.  Serebral Palsi hastalığı; doğum öncesi-anı ve sonrasında gelişimini tamamlamamış beynin hasar görmesiyle oluşan engellilik durumu olarak tanımlanıyor. 

"Yarınlara Işık Ol " Projesi

Bursa İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı kamu hastanelerinde uzun süreli tedavi nedeniyle yatan çocukların eğitim şartlarının iyileştirilmesi; eğitim içeriklerinin geliştirilerek, hastane sınıfı öğretmenlerinin açılacak hizmet içi eğitimlerle yetiştirilmesi; ailelerin eğitim düzeyi artırılarak çocukların psikososyal iyilik durumlarının yükseltilmesi; tedavisi evde devam eden ve evde eğitim gören öğrencilere yönelik eğitim içeriklerinin geliştirilmesi amacıyla kamu hastanelerinde açık olan hastane sınıflarının geliştirilmesini ve hastane sınıfı olmayan kamu hastanelerinde sınıf açılması amaçlanıyor. Proje, hastanede uzun süre tedavi gören çocuk hastaları, ebeveynlerini ve kardeşlerini, hastanede ve eve eğitim verecek öğretmenleri, evde eğitim alan çocuk hastaları kapsıyor. Bursa'da 5 kamu hastanesinde (Dörtçelik Çocuk Hastanesi, Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bursa Şehir Hastanesi ve Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi) hastane sınıfı bulunuyor.

05-10-202305-10-2023

Yayın Tarihi: 05.10.2023