BURSA OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ, 500 TASARIM TESCİLİ İLE TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU
Bursa Olgunlaşma Enstitüsü, 6 bin 830 başvuru arasından 500 ürün tasarım tescili ile Türkiye ikincisi oldu.
Bakanlığımız ile Türk Patent ve Marka Kurumu ile iş birliğinde gerçekleştirilen faaliyetler kapsamında, Türk Patent ve Marka Kurumunca görevlendirilen uzmanlar tarafından 24 olgunlaşma enstitüsünde görev yapan idareci, öğretmen ve usta öğreticiler ile öğrencilere patent/faydalı model, tasarım, coğrafi işaretler, temel kavramlar, süreçler ve patent başvuru uygulamaları konularında eğitimler verildi.
Bu eğitimler sonunda, kültürel mirasımızın korunması ve günümüze aktarılmasında çok önemli işlev gören olgunlaşma enstitülerimiz 7 bin 482 ürün için tasarım tescil başvurusunda bulundu. Başvurulardan 6 bin 830 ürünün tasarım tescili alındı.
İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür, "Bursa Olgunlaşma Enstitümüz; kültürel mirasımızın korunması ve geliştirilmesi aynı zamanda geleceğe taşınması konusunda özverili çalışmalar yürütüyor. Geçmişimizden gelen değerlerimizle olan bağlarımızı güçlendirmek üzere çok önemli çalışmalar üstleniyor. Özellikle Bursa'daki padişah sanduka örtülerinin yenilenmesi, Türk el nakış örtülerinin atölyelerde orijinallerine sadık kalarak işlenmesi gibi çalışmalar Bursa'mızın geçmişinden geleceğine köprü kuruyor. Olgunlaşma Enstitülerimiz, tasarım ve tescil konularında da çok önemli adımlar atıyor. Bursa Olgunlaşma Enstitümüz 500 ürüne tasarım tescili alarak bu alanda tescil alan enstitüler arasında Türkiye ikincisi oldu. Bursa Olgunlaşma Enstitüsü Müdüremiz Nilüfer Karakoç ve ekibini kutluyor, başarılar diliyorum." dedi.
523 tasarım tescili ile Adana Olgunlaşma Enstitüsü Türkiye birincisi olurken Antalya, Bursa, İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüleri 500'er tasarım tescili ile ikinci oldular. İzmir Olgunlaşma Enstitüsü ise 426 tasarım tescili ile üçüncü oldu.