BURSA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM YOLUYLA SOSYAL VE EKONOMİK UYUM PROJESİ

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM YOLUYLA SOSYAL VE EKONOMİK UYUM PROJESİ

Millî Eğitim Bakanlığınca, 2023 Eğitim Vizyonu açıklandıktan sonra mesleki eğitimi güçlendirmek için başlatılan projelere bir yenisi daha eklendi. Geçici koruma altındaki öğrenciler öncelikli olmak üzere tüm öğrencilerin; eğitim, sosyal ve ekonomik uyum alanlarında desteklenmesi amacıyla Avrupa Birliği katkısı ile yürütülen "Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi"nde ilk somut adımlar atıldı. 

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Osman Yalçın, proje faaliyetleri çerçevesinde Bursa’yı ziyaret ederek okullarda incelemelerde bulundu ve mesleki ve teknik ortaöğretim müdürleriyle bir araya geldi. Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılan toplantıya; Şube Müdürümüz Bülent Altıntaş, proje kapsamında destek sağlanacak okulların yönetici ve öğretmenleri, BTSO, BESOB, İŞKUR ve Türk Kızılayı yetkilileri katıldı. 

Yapılan toplantıda projenin içeriğini ve faaliyet sürecini anlatan Şube Müdürü Osman Yalçın; 2023 Eğitim Vizyonu´nda mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin artırılması ve güçlendirilmesinin önemli bir yer tuttuğunu belirterek; sektörle birlikte süreçleri yürüten, ülkenin önceliklerine göre kendini şekillendiren dinamik bir mesleki ve teknik eğitim inşası için çalıştıklarını ifade etti. Osman Yalçın “Proje sayesinde hem okullarımızın altyapısını güçlendireceğiz hem de geçici koruma altındaki çocuklarımız öncelikli olmak üzere tüm öğrencilerimizin mesleki ve teknik eğitim yoluyla hayata hazır hale gelmelerini sağlayacağız. Bu çerçevede proje kapsamındaki illerdeki sektör kümelenmesi ve kapasitesini göz önüne alarak, bu illerimizdeki mesleki eğitim okullarımızın eğitim verdikleri alanları da hızla yeniden yapılandıracağız." ifadelerini kullandı. 

8 ilde 50 meslek okulunun altyapısı yenilenecek

Yaklaşık 300 milyon liralık bütçeye sahip projenin iki yılda tamamlanması planlanıyor. Proje kapsamında pilot olarak İstanbul, Bursa, Mersin, Adana, Hatay, Kilis, Gaziantep ve Şanlıurfa illeri belirlendi. Üç ana alandaki çalışmaları içeren projede, bütçenin en büyük kısmını, pilot illerde seçilen mesleki ve teknik eğitim veren okulların altyapı ve laboratuvarlarının iyileştirilmesi oluşturuyor. Bu kapsamda, proje bütçesinin yüzde 80´i, 8 ildeki 50 okulun atölye, laboratuvar, diğer donatım ve altyapısının iyileştirilmesi ve güçlendirilmesine ayrılacak. 

Geçici koruma altındaki öğrenciler öncelikli olmak üzere imkânı kısıtlı Türk öğrencilere ulaşım, eğitim materyali, temrinlik malzeme, iş kıyafeti ve öğle yemeği desteği de verilecek. Proje bütçesinin yaklaşık yüzde 5´i de mesleki ve teknik eğitimin farkındalığının artırılması ve tanıtımı için kullanılacak. Proje ile tüm öğrenciler için kaliteli ve erişilebilir mesleki ve teknik eğitimin sağlanması, eğitim ortamlarının iyileştirilmesi, eğitime devamı artıracak desteklerin sağlanması ve mesleki ve teknik eğitimin sunduğu fırsatlar konusunda farkındalığın artırılması hedefleniyor. 

07-03-201907-03-201907-03-2019

Hocahasan Mah. İlkbahar Cad. No38 Yeni Hükümet Konağı A Blok 16050 Osmangazi/BURSA - 0(224) 445 16 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.