BURSA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

ÖĞRENCİLER TARİH DERSLERİNİ KISA FİLMLERLE İŞLEYECEK

ÖĞRENCİLER TARİH DERSLERİNİ KISA FİLMLERLE İŞLEYECEK

Bursa’da öğrenciler, Tarih derslerini kendi çektikleri kısa filmler ile sinema filmlerinden aldıkları kesitleri inceleyerek işleyecek. DIALOGUE projesi ile Tarih dersleri daha farklı işlenecek.

Erasmus+ programı kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Biriminin proje ortağı olduğu DIALOGUE projesi kapsamında Tarih dersleri daha farklı işlenecek. DIALOGUE projesi kapsamında gerçekleştirilen proje faaliyetleri ve elde edilen kazanımların değerlendirildiği proje tanıtım toplantısı Bursa Merkez AİHL’de gerçekleştirildi. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesindeki toplantıya il ve ilçe milli eğitim idarecileri ile ortaöğretim kurumları okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Toplantının ilk bölümünde proje koordinatörü Bursa Gazi Anadolu Lisesi tarafından proje faaliyetleri ve üretilen fikri çıktılar tanıtıldı. Bülent Ecevit Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Birgül Ulutaş “Eğitim Teknolojileri ve Eğitimde Yeni Yaklaşımlar” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantının ikinci bölümünde proje kapsamında çekilen kısa filmler gösterildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ait Lozan Mübadelesini konu alan “Koparılmış Hayatlar” filmi büyük beğeni topladı.   Uluslararası İstanbul Kısa Film Festivali Komite Başkanı Yönetmen Hilmi Etikan, kısa filmler, türleri ve çekimlerde dikkat edilecek hususlar konusunda bilgi verdi. Toplantının sonunda kısa filmler konusunda öğrencilerin soruları yanıtlandı. 

2016 yılında başlayan ve 30 ay süren Dialogue Projesinde gerçek filmlerden kesitlerinin, öğrenci kısa filmleriyle birleştirilmesiyle oluşan; öncelikle tarih derslerinde, sonrasında da tüm derslere yaygınlaştırılacak bir dijital araç oluşturmayı amaçlanıyor. Proje ile uluslararası iş birliği ile eğitim teknolojileri için yeni bir araç üretmek, Eğitim anlayışında yenilikçi bir yaklaşım geliştirmek ve Tarih derslerinde öğretmenlerin alışılmışın dışındaki yöntemler konusundaki farkındalığının arttırılması hedefleniyor.   

Proje faaliyetleri kapsamında bugüne kadar Türkiye, Almanya, İtalya, Finlandiya ve İngiltere’den proje ortağı olan kurumlar tarafından her ülkenin ulusal tarihini ve dünya tarihini konu alan kısa filmler çekildi.  Üretilen dijital araç içerisine yüklenen filmler Tarih derslerinde kullanılacak materyaller haline getirildi. 

27-03-201927-03-201927-03-2019

Hocahasan Mah. İlkbahar Cad. No38 Yeni Hükümet Konağı A Blok 16050 Osmangazi/BURSA - 0(224) 445 16 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.