BURSA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

OKULÖNCESİ ÖĞRETMENLERİNE “OYUN DOSTU OKUL” SEMİNERİ

OKULÖNCESİ ÖĞRETMENLERİNE  “OYUN DOSTU OKUL” SEMİNERİ

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün organizasyonunda New Toys Akıl ve Zekâ Oyunları´nın sponsorluğu ve Bursa Büyükşehir Belediyesi´nin katkılarıyla hazırlanan "Oyun Dostu Okul" Semineri Bursa’da görev yapan okul öncesi öğretmenlerinin katılımıyla Tayyare Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Bursa’da okul öncesi öğretmenleri Mart ayına oyunla başladı. Hafta sonu düzenlenen ve Prof. Dr. Belma Tuğrul’un eğitimci olarak yer aldığı “Oyun Dostu Okul” semineri okul öncesi öğretmenleri tarafından yoğun ilgi gördü. MEB 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında “Ne Zaman Oyun Oynayacağız Öğretmenim” sloganıyla düzenlenen, dersle oyunu bir araya getiren seminere katılan öğretmenler güzel ve eğlenceli bir eğitim günü geçirdi.

Programda öğretmenleri yalnız bırakmayan İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, programa destek veren kurum kuruluşlara ve seminere katılan öğretmenlere teşekkür etti. Eğitim ve oyunun iç içe olması gereken bir kavram olduğunu vurgulayan Dülger; “Çocuğu eğitirken oynatmak, oynatırken eğitmek bizim için öncelikle temel nokta olmalı. Bu gerçekleştiğinde her sabah okula gitmek için yola çıkan çocuğun yüzündeki mutluluğun artığı görülebilecektir. Bugünün asıl amacı çocuklarımız. Çocuklarımızı yetiştirmek için muhtaç olduğumuz en önemli kaynak ise değerli öğretmenlerimizdir. Sayın Bakanımızın önemli bir sözü var. Hiçbir eğitim sistemi öğretmenlerin önüne geçemez.  2023 vizyonu geçekleşecekse öğretmenlerimizin sınıflarda öğrencilerle baş başa kaldığında yapacağı doğru uygulamalarla; öğrencilerin zihnine, bedenine ve hayaline yön verebilmeyi sağlayacak çalışmalarla gerçekleşecektir. Şuan bizim eğittiğimiz nesil 2071 vizyonunun uygulayıcı nesli ve kuşağı olacak.“ dedi.

Öğretmenlerin hem oyun oynadığı hem de öğrendiği seminerde eğitimcilere oyunun; çocukların dünyayı anlamalarında en etkili dil olduğunu ve ders ile oyunun iç içe olması gerektiğiyle ilgili bilgiler verildi.   

Erken çocukluk döneminde kullanılan en yaygın uygulamalardan birisi olan oyun ile öğrenmenin önemine değinen Prof. Dr. Belma Tuğrul, çocukların oyun oynarken yaptıkları keşfetme, yaratma, doğaçlama ve hayal etme gibi aktiviteler sırasındaki zaman diliminin öğrenme ortamları için oldukça etkili bir fırsat olduğuna değindi. Oyunun, çocukların soru sorma, problem çözme ve eleştirel düşünme gibi eylemleri gerçekleştirebilecekleri destekleyici bir ortam sağladığını belirten Prof. Dr. Belma Tuğrul katılımcı öğretmenlere sınıf içinde ders sırasında uygulayabilecekleri oyunlardan bir demet sundu. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bursa Öğretmen Akademisi’nin öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerini artırmaya yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında organize edilen seminere katılımcı öğretmenler yanlarında getirdikleri birer oyuncakla katıldılar. Katılımcıların hep birlikte oyun oynayarak başladığı seminerle, aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesine de imza atıldı. Katılımcıların getirdiği oyuncaklar bir kumbarada biriktirilerek seminer sonrası oyuncak ihtiyacı bulunan bir anaokuluna bağışlanacak. 

02-03-201902-03-201902-03-201902-03-201902-03-201902-03-201902-03-201902-03-201902-03-2019

Hocahasan Mah. İlkbahar Cad. No38 Yeni Hükümet Konağı A Blok 16050 Osmangazi/BURSA - 0(224) 445 16 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.