İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür ve İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, eğitim kurumlarındaki gıda işletmelerinin kontrol ve denetimlerine katıldı. Denetimlerde, Osmangazi İlçe Millî Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer ile İl Millî Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Sezai Kuruşçu da yer aldı.
İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür, "Beslenmelerinin en az bir öğününü okul gıda işletmelerinden karşılayan çocuklarımızın, ailede başlayan sağlıklı beslenme alışkanlıklarının okul çağında da devam etmesini ve dolayısıyla sağlıklı beslenme alt yapısının sağlanmasını önemsiyoruz" diyerek konunun önemine işaret etti.
Millî Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı ile diğer kurum ve kuruluşlar iş birliği içinde yayımlanan "Okul Kantinlerinde Satılacak Gıdalar ve Eğitim Kurumlarındaki Gıda İşletmelerinin Hijyen Yönünden Denetlenmesi" konulu Genelge ile öğrenci, kursiyer ve çalışanlar için sağlıklı beslenme ortamlarının oluşturulması hedefleniyor. Ayrıca, yeterli ve dengeli beslenmenin teşvik edilmesi ile doğru beslenme alışkanlıklarının kazandırılması, güvenilir gıdaya erişim sağlanarak olabilecek gıda zehirlenmeleri ve bulaşıcı hastalıklar ile yetersiz ve dengesiz beslenmeye bağlı hastalıkların (obezite, diyabet, kalp damar hastalıları vb.) önlenmesi amaçlanıyor.
Çocukların güvenilir gıdalarla dengeli ve yeterli beslenmelerini sağlamak amacı ile okul gıdalarında ortak logo uygulamasına geçildi. Bu sayede, öğrenci velisi ve okul çağı çocuklarının bilinçli gıda tüketme konusunda bilgi sahibi olmaları sağlanacak.
Logo uygulaması ile kantin denetimleri daha etkin bir şekilde yapılabileceği gibi kantinciler açısından da satışı yapılacak ürünlerin belirlenmesi bakımından kolaylıklar sağlayacak. Ayrıca, okul gıda işletmelerinin denetimlerinin kılavuz şartlarına bağlı olarak Millî Eğitim Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı yetkililerince oluşturulan denetim ekipleri ile habersiz bir biçimde gerçekleştirilmeye devam edecek.