Page 37 - 15 YAYIN-MAYIS2024 81 ÇALIKUŞU BURSA
P. 37

MEB GASTRONOMİ FESTİVALİ VE YEMEK



 ETKİNLİKLER VE YARIŞMALAR
 YARIŞMASI’NDA BURSA’DA DERECEYE GİREN






 OKULLAR BELLİ OLDU                                                                                                                                       ETKİNLİKLER VE YARIŞMALAR














 Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Mü-  Öğrenciler tarafından hazırlanan yemekler, jürideki şeflerinin
 dürlüğü tarafından Türk mutfağının zengin lezzetlerini ko-  beğenisine sunuldu. Yapılan tadım testlerinin ardından dere-

 rumak ve tanıtmak amacıyla mesleki ve teknik ortaöğretim   ceye giren okul ve öğrenciler belli oldu. Yarışmada Hacı Se-

 kurumlarının yiyecek ve içecek hizmetleri alanında öğre-  vim Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ekibi birinci, Kara-
 nim  görmekte  olan  öğrencilere  yönelik  düzenlenen  “MEB   cabey Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi ikinci,
 Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması” nın Bursa il etabı   Erenler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise üçüncü oldu.

 tamamlandı.
 Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdür-

 Şehit Erol Olçok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ger-  lüğü tarafından düzenlenen yarışma ile öğrencilere mesleki

 çekleştirilen Bursa il etabına Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr.   eğitim yoluyla kazandıkları becerileri sergileme fırsatı sunar-
 Ahmet Alireisoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bülent Al-  ken Türk mutfağının geleneksel tatlarını da ön plana çıkar-
 tıntaş, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.  mak  hedefleniyor.  Yarışma  ile  öğrenciler,  Türk  mutfağının

 eşsiz  lezzetlerini  ortaya  koyarken  aynı  zamanda  bu  değerli
 Yarışmanın açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ah-  mirası koruma sorumluluğunu daha iyi anlama şansı buluyor.

 met Alireisoğlu, “Ülkemizde her geçen gün gelişen gastrono-
 mi alanı ve öğrencilerimizin yiyecek ve yemek alanına giderek   Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü koordinesinde 7

 artan ilgileri bizleri de mutlu ediyor. Son yıllarda gastronomi,   bölgede 28 şehirde yapılacak olan il düzeyindeki yarışmaların
 öğrencilerimizin kendilerini geliştirdikleri bir alan olma nok-  tamamlanmasının  ardından  il  birincilerinin  katılım  sağlaya-

 tasında  da  önemli  bir  rol  üstleniyor.  Zengin  bir  kültüre  sa-  cağı final yarışmasının ardından bölge birincileri İstanbul’da
 hip olan Türk mutfağımıza öğrencilerimizin gösterdikleri ilgi   gerçekleştirilecek büyük finale katılacak.

 ve bunun neticesinde kendi beceri ve hünerlerini de ortaya
 koyma imkanı sunan bu yarışmanın düzenlenmesinde emeği

 geçen herkese teşekkür ediyor, öğrencilerimize de başarılar
 diliyorum.” dedi.



 36                                                                                                                                                     37

 36
 36
   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42