Page 37 - 15 YAYIN-MAYIS2024 81 ÇALIKUŞU BURSA
P. 37
MEB GASTRONOMİ FESTİVALİ VE YEMEK
ETKİNLİKLER VE YARIŞMALAR
YARIŞMASI’NDA BURSA’DA DERECEYE GİREN
OKULLAR BELLİ OLDU ETKİNLİKLER VE YARIŞMALAR
Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Mü- Öğrenciler tarafından hazırlanan yemekler, jürideki şeflerinin
dürlüğü tarafından Türk mutfağının zengin lezzetlerini ko- beğenisine sunuldu. Yapılan tadım testlerinin ardından dere-
rumak ve tanıtmak amacıyla mesleki ve teknik ortaöğretim ceye giren okul ve öğrenciler belli oldu. Yarışmada Hacı Se-
kurumlarının yiyecek ve içecek hizmetleri alanında öğre- vim Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ekibi birinci, Kara-
nim görmekte olan öğrencilere yönelik düzenlenen “MEB cabey Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi ikinci,
Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması” nın Bursa il etabı Erenler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise üçüncü oldu.
tamamlandı.
Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdür-
Şehit Erol Olçok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ger- lüğü tarafından düzenlenen yarışma ile öğrencilere mesleki
çekleştirilen Bursa il etabına Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. eğitim yoluyla kazandıkları becerileri sergileme fırsatı sunar-
Ahmet Alireisoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bülent Al- ken Türk mutfağının geleneksel tatlarını da ön plana çıkar-
tıntaş, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. mak hedefleniyor. Yarışma ile öğrenciler, Türk mutfağının
eşsiz lezzetlerini ortaya koyarken aynı zamanda bu değerli
Yarışmanın açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ah- mirası koruma sorumluluğunu daha iyi anlama şansı buluyor.
met Alireisoğlu, “Ülkemizde her geçen gün gelişen gastrono-
mi alanı ve öğrencilerimizin yiyecek ve yemek alanına giderek Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü koordinesinde 7
artan ilgileri bizleri de mutlu ediyor. Son yıllarda gastronomi, bölgede 28 şehirde yapılacak olan il düzeyindeki yarışmaların
öğrencilerimizin kendilerini geliştirdikleri bir alan olma nok- tamamlanmasının ardından il birincilerinin katılım sağlaya-
tasında da önemli bir rol üstleniyor. Zengin bir kültüre sa- cağı final yarışmasının ardından bölge birincileri İstanbul’da
hip olan Türk mutfağımıza öğrencilerimizin gösterdikleri ilgi gerçekleştirilecek büyük finale katılacak.
ve bunun neticesinde kendi beceri ve hünerlerini de ortaya
koyma imkanı sunan bu yarışmanın düzenlenmesinde emeği
geçen herkese teşekkür ediyor, öğrencilerimize de başarılar
diliyorum.” dedi.
36 37
36
36