Arduino Uygulamaları (Temel Seviye) Kursu

Arduino Uygulamaları (Temel Seviye) Kursu

Arduino Uygulamaları (Temel Seviye) Kursu

Kategori : Kodlama

27.12.2018

Bu haber 1461 kez görüntülendi.

Ekleyen : Abdulmuttalip Şahin

Arduino Uygulamaları (Temel Seviye) Kursu

BURSA- İnegöl İlçesinde görev yapan idareci ve öğretmenlere yönelik olarak " İnegöl Kodluyor" projesi kapsamında verilen Arduino Uygulamaları (Temel Seviye) Kursu Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip lisesi robotik ve kodlama atölyesinde 24.12.2018 tarihinde Fatih Eğitmeni Osman Ferhat EKER ve Bilişim Öğretmeni Murat KOCAMAN tarafından verilmeye başlandı.

2018 yılında toplam 173 öğretmenimize 10 adet kodlama eğitimi yapıldı.

Ayrıca 168 öğretmenimize kodlama atölyeleri yaparak farkındalıklarını arttırıldı.

2019 yılı hizmetçi eğitim planında temel ve ileri düzey kodlama eğitimlerimiz devam edecek.

Fatih Eğitmeni Osman Ferhat EKER "İnegöl'de görev yapan ve robotik kodlamaya ilgi duyan öğretmenlerimizin öğrenme heyecanları devam ettikçe bizimde eğitimin verme arzumuz son bulmayacak."dedi.
.
Bu etkinlik öğretmenleri "Arduino Uygulamaları Temel Seviye" konusunda bilinçlendirmek ve bu uygulamaların disiplinlerarası nasıl ilişkilendirileceğini göstermek amacıyla düzenlenmiştir.

Etkinliklerde Arduino ile ilgili donanımsal kart,sensör,mikrodenetleyici mantığı ve diğer gerekli donanımsal aygıtlar(Arduino kart tipleri, Breadboard, Ultrasonic mesafe sensörü, LDR ışık sensörü, ısı sensörü, LCD Ekran, RGB led, Buzzer, Servo Motor, dörtlü Röle,potansiyometre vs.) tanıtılması, bunların kullanım yerleri ve amaçları ile ilgili beyin fırtınası gerçekleştirilecektir.

Eğitimler de emeği geçen öğretmenlerimiz Murat KOCAMAN ve Fatih Eğitmeni Osman Ferhat EKER'e başarılar dileriz. Katılımcıları kutlarız.