Minik Eller Kodluyor

Minik Eller Kodluyor

Osmangazi ilçesi BTSO Hasan Alkoçlar Anaokulu'ndaki Yardımsever Minikler sınıfındaki öğrenciler ile 21 Mayıs 2019 Salı günü tabletlerle Scratch JR uygulaması kullanarak kodlama etkinliği yapıldı.

Kategori : Scratch JR

23.05.2019

Bu haber 1558 kez görüntülendi.

Ekleyen : İhsan Haykır

Minik Eller Kodluyor


Osmangazi ilçesi BTSO Hasan Alkoçlar Anaokulu'ndaki Yardımsever Minikler sınıfındaki öğrenciler ile 21 Mayıs 2019 Salı günü tabletlerle Scratch JR uygulaması kullanarak kodlama etkinliği yapıldı. Okul öncesi öğretmeni Seval Bican ve Fatih Projesi Eğitmenleri Abdulmuttalip Şahin ve İhsan Haykır öğrencilerle beraber aydaki astronotun dünyaya gelmesi temalı etkinliği yapıldı.

Öğrenciler yapılan etkinlikte hareket ve başlama bloklarını kullandılar. Yapılan uygulamada astronot rokete doğru ilerleyip rokete varınca kayboluyor ve roket üzerine tıklanınca Dünya'ya doğru hareket edip kayboluyor. Çok eğlendikleri her hallerinden belli olan öğrenciler kendi kodlama uygulamalarının tadını çıkardılar.

Okul müdüresi Zeynep Altınok, müdür yardımcısı Burcu Güngör ve okul öncesi öğretmeni Seval Bican'a etkinlikte sağladıkları destek için teşekkür ederiz.