İyi Uygulama Detay

Gördüm Tanıdım Yedim


Gördüm Tanıdım Yedim

Gördüm Tanıdım Yedim

"Çocukların sık sık karşılaşmadığı meyve ve sebzelerin tanıtılması tadına bakılması ve faydalarının anlatılması. Ayrıca çocukların sağlıklı beslenme alışkanlığını kazanmasını sağlamak."
  • PROJE TÜRÜ : eTwinning
  • PROJE KATEGORİ : eTwinning
  • HEDEF KİTLE : Okul öncesi
  • PROJE SAHİBİ : Halime Hatun Anaokulu , İNEGÖL -Halime Hatun Anaokulu
  • BAŞLANGIÇ TARİHİ : 28.10.2019

Uygulandığı Okul

İyi Uygulama Fotoğrafları





Gördüm Tanıdım Yedim Gördüm Tanıdım Yedim Gördüm Tanıdım Yedim Gördüm Tanıdım Yedim Gördüm Tanıdım Yedim

İyi Uygulama Özeti

Çocukların sık sık karşılaşmadığı meyve ve sebzelerin tanıtılması tadına bakılması ve faydalarının anlatılması. Ayrıca çocukların sağlıklı beslenme alışkanlığını kazanmasını sağlamak.

Çalışmanın Özgünlüğü

özgün

Çalışmanın neden ihtiyaç duyulduğu

meyve sebzelere karşı çocukların olumsuz tavırları

Problem Durumu

çocuklarda yanlış beslenme

Çalışmanın Amacı

çocuklara yararlı sebze meyve tanıtımı

Çalışmanın Hedefleri

1. Çocukların sık sık karşılaşmadıkları meyve ve sebzeleri tanımaları
2. Meyve ve sebzelerin yararları hakkında bilgilendirmeleri
3.Yaratıcılık ve hayal güçlerini geliştirme
4. Aileleri meyve sebzelerin yararları hakkında bilgilendirme

Yöntem

öğren-gör-dene

Plan

Hindistan cevizinin tanıtılması 4-8 Kasım
Ananasın tanıtılması 25-29 Kasım
Brokolinin tanıtılması 9-13 Aralık
Kivinin tanıtılması 23-27 Aralık
Turpun tanıtılması 6-10 Ocak
GÜNLÜK PLAN:
PAZARTESİ: Seçilen meyve- sebze hakkında bilgiler toplanır. Hazırlık yapılır.
SALI: Seçilen meyve- sebze çeşitli resim ve materyaller ile tanıtılır.Seçilen meyve- sebze sınıfa getirilerek tadına bakılır. Yararları hakkında konuşulur.
ÇARŞAMBA: Konu ile ilgili bir sanat etkinliği yapılır.
PERŞEMBE : Seçilen meyve- sebze ile ilgili hikaye oluşturulur.
CUMA:Seçilen meyve- sebze ile ilgili ailelere broşür gönderilir.

Çalışmanın Uygulanması

Hindistan cevizinin tanıtılması 4-8 Kasım
Ananasın tanıtılması 25-29 Kasım
Brokolinin tanıtılması 9-13 Aralık
Kivinin tanıtılması 23-27 Aralık
Turpun tanıtılması 6-10 Ocak
GÜNLÜK PLAN:
PAZARTESİ: Seçilen meyve- sebze hakkında bilgiler toplanır. Hazırlık yapılır.
SALI: Seçilen meyve- sebze çeşitli resim ve materyaller ile tanıtılır.Seçilen meyve- sebze sınıfa getirilerek tadına bakılır. Yararları hakkında konuşulur.
ÇARŞAMBA: Konu ile ilgili bir sanat etkinliği yapılır.
PERŞEMBE : Seçilen meyve- sebze ile ilgili hikaye oluşturulur.
CUMA:Seçilen meyve- sebze ile ilgili ailelere broşür gönderilir.

İzleme ve Değerlendirme

tüm beslirlenen sebze meyve tanıtımı sonrası oluşturulan ürünlerin sergilenmesi

Paydaşlara sağlanan katkılar, amaç ve hedeflere ulaşma düzeyi

Çocukların sağlıklı besinleri tanımalarını sağlamak
Tatlarını ve şekillerini öğrenmelerini sağlamak
Özgün ürünler oluşturmalarını sağlamak

Sürdürülebilirlik ve Yaygınlaştırılabilirlik

her dönem uygulanabilir

Dokümanlar

İyi Uygulama Etkinlikleri





Henüz bu iyi uygulama örneği için etkinlik eklenmemiştir.


BURBİS
Eğitim Bilişim Ağı
TEGM Materyal
2023 EĞİTİM VİZYONU
okullaribirlikteacacagiz
uzaktanegitim
Fatih Projesi
İYEP