Haberler Detay


MEB AYLIK BÜLTENİ "BİZDEN" ŞUBAT SAYISI

Milli Eğitim Bakanlığı


Çocukların gelişim sürecinde etkin rol model olan velileri pratik bilgilerle daha aktif şekilde desteklemek amacıyla hazırlanan "BİZDEN" adlı aylık bültenin Şubat sayısı yayımlandı.

9.02.2020 00:00:00

Bu haber 1393 kez okunmuştur.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

MEB AYLIK BÜLTENİ "BİZDEN" ŞUBAT SAYISI

Velilere ulaştırılmak üzere öğrencilere dağıtılan bültende bu ay 5N1K bölümünde "Ev İşleri", çocuklara "Nasıl Bir Çalışma Ortamı" hazırlanması gerektiği, "Sorumlu Çocuklar Yetiştirmek İçin Gerekli Aile ve Ev İklimi" konularında pratik bilgiler paylaşılıyor.
 
Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,  "Ziya öğretmen diyor ki" bölümü için kaleme aldığı yazısında şu ifadelere yer veriyor:
 
"Sevgili Anne Babalar;
İkinci döneme başladığımız şu günlerde; karnelerle birlikte çoğu anne babanın çocuklarının okul başarısına odaklandığını tahmin ediyorum. Çocukların okul başarılarını okulda dersi dinlemek, evde ders çalışmak ve ödevlerini
yapmak dışında etkileyen başka detaylar da vardır. Bu detaylardan bazılarının aksaması, örneğin aile içindeki huzursuzluklar ve sevgi-saygı bağlarının bozulduğu bir ev ortamı çocuğun okulda kendini derslerine vermesini olumsuz olarak etkiler. Kahvaltısını yapmadan okula aç gelen çocuk derslerine odaklanamaz. Yeterli seviyede uyumayan çocuk gün boyu uyku halinde olur ve gününü verimli geçiremez. Tüm bunlar birer detay gibi görünse de bütünün önemli parçalarıdır ve bunları düzenlemek sadece anne babanın sorumluluğundadır.
Hepimiz çocuklarımızın daha iyi bir geleceğe hazırlanmasını istiyoruz. Sorunlu değil sorumlu bireyler yetiştirmek meselemiz. Bu yüzden sizler evlerinizde, bizler okullarımızda hep birlikte bir gayret içerisinde çocuklarımızın eğitim yolculuğunu destekleyeceğiz.
İkinci dönemin verimli, huzurlu ve sağlıklı geçmesi dileğiyle."
 
Bültenin "Nasıl Bir Çalışma Ortamı" bölümünde, "Çocuklar ders çalışırken ve ödevlerini yaparken dışarıdan gelen dikkat dağıtıcı unsurlar odaklanmalarına engel olur. Çocukların evdeki çalışma ortamlarını çocukları destekleyecek şekilde düzenleyin. Çocuğunuzun ders çalışma stillerine müdahale etmeyin. 
Çocuğunuza ödevini yapması konusunda baskı yapmayın, bunun yerine ödevden alıkoyan unsurları azaltın." gibi öneriler yer buluyor.
 
"Sorumlu Çocuk Yetiştirmek İçin Gerekli Aile ve Ev İklimi" bölümünde ise çocukların sevgi ve saygı ihtiyacı, keşfetme, temiz hava, dengeli beslenme, düzenli uyku, fiziksel etkinlik, akran ve sanat ihtiyaçlarının nasıl karşılanabileceğine yönelik öneriler paylaşılıyor.
 
Bültene ulaşmak için tıklayınız.

BURBİS
Eğitim Bilişim Ağı
TEGM Materyal
2023 EĞİTİM VİZYONU
okullaribirlikteacacagiz
uzaktanegitim
Fatih Projesi
İYEP