Page 26 - 5 YAYIN-EYLÜL 81 ÇALIKUŞU BURSA
P. 26
MESLEK LİSELERİ EKMEĞİN “AR-GE MERKEZİ” OLDU
BURSA’DA
MARKA TESCİLLİ MESLEK LİSESİ FIRINI,
Bursa’da, Şehit Erol Olçok Mesleki “Burası ekmek üretimiyle ilgili bir Ar- önemli hususlardan biri, özellikle sektörle iş birliği
Mve Teknik Anadolu Lisesinde açılan Ge merkezi. Türkiye’de ve dünyada yaparak Bakanlığımızın eğitim, üretim, istihdam
ve “Kampüs Fırını” adıyla marka tescili bu alanda yetişmiş insanların nasıl iş birliğine uygun bir yaklaşımla sektörün istediği
yapılan fırın, sektör için “Ar-Ge merkezi” yetiştiğiyle ilgili yiyecek içecek alanı nitelikli insan gücünü sektörle birlikte yetiştirmek
gibi çalışıyor. öğretmenlerimiz başta olmak üzere üzerine çalışmalarımız devam ediyor.” ifadesini
Yiyecek İçecek Hizmetleri ile Konaklama çok geniş araştırmalar yaptık. Dünya kullandı.
ve Seyahat Hizmetleri alanlarında ve Türkiye’deki ekmek üretimiyle ilgili
faaliyet gösteren ve mezunlarının sektörü incelediğimizde gerçekten bu
çoğu sektörde istihdam edilen lisede, alanda yetişmiş insan gücüne ihtiyaç
ekmek üretimi konusunda araştırmalar duyulduğunu tespit ettik.” dedi. Fırındaki hamur hazırlama ve pişirme makineleri de meslek lisesinden
yapılıyor. Okulda sektörün önde gelen Gür, Milli Eğitim Bakanı Mahmut
ustaları da dersler veriyor. Geleneksel Özer’in de girişimleriyle Bursa’da Serkan Gür, fırındaki makinelerin Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesince üretildiğini aktardı. Millî Eğitim Bakan-
ekmek yapımından, ekmeğin tarihçesi ve ekmek üretmeyi bilen öğrenciler lığının ülke genelinde ekmek üretimiyle ilgili sektörün istediği iş gücünü oluşturabilmeyi amaçladığını vurgulayan Gür,
dünyadaki yerine birçok konu üzerinde yetiştirmek istediklerini dile getirdi. şöyle konuştu:
çalışılan okulun fırınında deneme amaçlı Millî ekonomiye katkı sağlayan, ekmek “Bütün alanlarda hem üretmeyi bilen hem de sektörle iş birliği içinde olan öğrenciler yetiştiriyoruz. Ekmeğin bütün çeşit-
ekmek üretimleri de gerçekleştiriliyor. ve ekmek üretiminin manevi değerinin leri üzerinde Türkiye’de ve dünyada ekmeğin Ar-Ge’sini yapabilmek, bu alanda Türkiye’deki çalışmaları uluslararası norm-
İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür, de işin içinde bulunduğu, bu değerlere lara taşıyabilmek, aynı zamanda gastronomi alanında Türkiye başta olmak üzere dünyada önemli bir yere sahip olabilmek
okulda açılan fırının marka tescilinin uygun bir nesil yetiştirebilmek için adına öğrenciler yetiştiriyoruz. Ar-Ge merkezimizde her gün yiyecek içecek alanı öğretmenlerimizle ekmek ile ilgili ekmek
yapıldığını söyledi. Bu fırını, Millî Eğitim fırında eğitim öğretim faaliyetlerini üretimiyle ilgili çok önemli çalışmalar gerçekleştirecekler. Bursa’da fırıncılarımız bize çok destek oldular, hepsine teşek-
26 Bakanlığının fikri mülkiyet seferberliğine sürdüreceklerini anlatan Gür, “Kampüs kür ediyorum. Ustalarımıza, kalfalarımıza, fırıncılık sektöründeki duayenlere okulumuza gelip öğrencilerimize bu alanla
uygun oluşturduklarını belirten Gür, Fırını ve ekmek üretim tesisimizdeki en ilgili gelişmeleri aktarmalarını özellikle rica ediyorum, kendilerini okulumuza davet ediyorum.” (AA)
26