Page 35 - 9 YAYIN-MAYIS2023 81 ÇALIKUŞU BURSA
P. 35

ZEYTİNİ D
 ZEYTİNİ DALINDAN SOFRAYAALINDAN SOFRAYA



 MESLEKİ EĞİTİM ÖĞRENCİLERİ GETİRİYOROR
 MESLEKİ EĞİTİM ÖĞRENCİLERİ GETİRİY                                                                                                                       MESLEK LİSELERİ ÜRETİYOR


















 eorik bilginin yanında üretime dayalı pratik bilginin verildiği mesleki eğitim, öğrencilerin üretim süreçlerinin her
 adımında yer almasını sağlıyor. Bursa’da bulunan, Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum

 TProjesi (SEUP) kapsamında desteklenen Görükle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gıda Teknolojisi öğrencileri
 üretime topraktan başlıyor, SEUP Projesi ile yenilenen atölyelerde gıdayı işlemeyi öğreniyorlar. SEUP Projesi, Avrupa
 Birliği’nin finansal desteği ile Milli Eğitim Bakanlığı ve Alman Kalkınma Bankası iş birliği ile yürütülüyor.












 Mayıs ayında olgunlaşan zeytinler, sosyal sorumluluk projelerinde, okul
 tanıtım faaliyetlerinde kullanılıyor. Okul aile birliğine destek amacıyla
 eğitim  öğretim  faaliyetlerinde  kullanılmak  üzere  satışı  da  yapılıyor.
 Bu  yıl  ise  Görükle  Mesleki  ve  Teknik  Anadolu  Lisesi  öğretmen  ve
 öğrencileri, okul bahçesinde yetiştirdikleri zeytinleri Gıda Teknolojisi
 alanı atölyelerinde işleyerek deprem bölgesine ulaştırdı.


 Bununla birlikte Gıda Üretim Teknolojileri Dersi kapsamında gıda bölüm
 öğretmenleri  ve  öğrencileri  reçel,  yoğurt,  turşu  üretimi  de  yapıyor.
 Öğrenciler ders konularını uygulamalı olarak gıda laboratuvarlarında
 pratik  eğitimle  öğreniyorlar.  Meslek  hayatlarında  aranan  nitelikli
 elemanlar olmaya okul yıllarında başlıyorlar.













                                                                                                                                                        35 35
   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40