Page 35 - 9 YAYIN-MAYIS2023 81 ÇALIKUŞU BURSA
P. 35
ZEYTİNİ D
ZEYTİNİ DALINDAN SOFRAYAALINDAN SOFRAYA
MESLEKİ EĞİTİM ÖĞRENCİLERİ GETİRİYOROR
MESLEKİ EĞİTİM ÖĞRENCİLERİ GETİRİY MESLEK LİSELERİ ÜRETİYOR
eorik bilginin yanında üretime dayalı pratik bilginin verildiği mesleki eğitim, öğrencilerin üretim süreçlerinin her
adımında yer almasını sağlıyor. Bursa’da bulunan, Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum
TProjesi (SEUP) kapsamında desteklenen Görükle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gıda Teknolojisi öğrencileri
üretime topraktan başlıyor, SEUP Projesi ile yenilenen atölyelerde gıdayı işlemeyi öğreniyorlar. SEUP Projesi, Avrupa
Birliği’nin finansal desteği ile Milli Eğitim Bakanlığı ve Alman Kalkınma Bankası iş birliği ile yürütülüyor.
Mayıs ayında olgunlaşan zeytinler, sosyal sorumluluk projelerinde, okul
tanıtım faaliyetlerinde kullanılıyor. Okul aile birliğine destek amacıyla
eğitim öğretim faaliyetlerinde kullanılmak üzere satışı da yapılıyor.
Bu yıl ise Görükle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve
öğrencileri, okul bahçesinde yetiştirdikleri zeytinleri Gıda Teknolojisi
alanı atölyelerinde işleyerek deprem bölgesine ulaştırdı.
Bununla birlikte Gıda Üretim Teknolojileri Dersi kapsamında gıda bölüm
öğretmenleri ve öğrencileri reçel, yoğurt, turşu üretimi de yapıyor.
Öğrenciler ders konularını uygulamalı olarak gıda laboratuvarlarında
pratik eğitimle öğreniyorlar. Meslek hayatlarında aranan nitelikli
elemanlar olmaya okul yıllarında başlıyorlar.
35 35