Enerji Yönetim Sisteminin temel unsurlarını ve bu unsurların birbirleriyle etkileşimini açıklamak için yazılı ve elektronik ortamda bilgiler oluşturmalı, uygulamalı ve sürekliliği sağlanmalıdır. Bu amaçla merkezin içerisinde Millî Eğitim Bakanlığı sunucularında Enerji Yönetim Sistemleri Bilgi Bankası oluşturuldu.
2016-2020 Yılları Arasında İl Enerji Yönetim Birimi'nin okullarda yaptığı çalışmalar sonucunda:
111 adet binaya (1.724.851 m2) ücretsiz EKB yapılarak ve 681 adet klasör (10.838 adet pafta - 25.000 mtül) taranarak 1.750.000 TL,
Elektrikte kompanzasyon çalışmaları ile reaktif cezaların önüne geçerek, kompanzasyon panolarının takibini yaparak, gecikme cezalarının önüne geçerek, kantin aboneliklerini ayırarak ve indirimli elektrik alarak, 12.139.971 TL,
Doğalgaz güvence bedellerinde 86 okulda yapılan düzeltmeler ve doğal gaz periyodik bakımları sonucunda 7.798.511 TL,
Su çalışmalarında Orhangazi, İnegöl, Yenişehir ve İznik'te yapılan geçmiş dönem borcu analizleri, kayıp kaçak önleme çalışmaları ve uzaktan okumalı sayaçların takılması ve tekip edilmesinden 3.763.434 TL,
Toplamda 25.451.916 TL mali kazanç elde edilmiştir.
Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okul/kurumlarda yaşam ve hizmet standartlarından ödün vermeden, daha az enerji tüketimi ile daha çok ve kaliteli hizmet verilmesini sağlayarak, çağımızın en değerli kaynağı olan enerji alanında ülkemiz adına tasarrufta bulunduk.
Isıtma sistemleri ve elektrik sistemlerinde yaptığımız çalışmalarla yaklaşık 2,5 milyon insanımıza hizmet veren eğitim kurumlarımızı daha güvenli hâle getirdik.
Isıtma sistemlerindeki Periyodik kazan bakımı ve onarımlarıyla, bacagazı emisyon değerlerini standart ölçülere çekerek çevre korunmasına yardımcı olduk.
Enerji Yönetim Sistemleri Bilgi Bankası ile;
m2'de enerji tüketiminde %39,56,
Kişi başına enerji tüketiminde %34,56 oranlarında yüksek tasarruf potansiyeli belirledi.
Finansal şartlar, okul ve kurum şartları, teknolojik seçenekler ile ilgili paydaşların görüşleri göz önünde bulundurularak, okul/kurumlarda enerjinin verimsiz kullanılması ile etkin mücadele etmek amacıyla, enerji yönetimi birimi Mekanik Tesisat, Elektrik Tesisleri, Asansör Sistemleri, Su Sistemlerinde çalışmalar yapılıp EVeP16 (Enerji Verimliliği Portalı) ile yönetilmektedir.
Bursa'daki bütün enerji tüketimlerinde sayaç otomasyonuna geçerek;
Enerji israfı, kayıp-kaçak ve malî kayıpları ortadan kaldırmak.
Enerji bilgi bankası ile;
Geçmişteki enerji tüketimleri üzerinden yapılacak analiz ve değerlendirmeler sayesinde enerji verimliliği alanında sürdürülebilir enerji politikası oluşturmak ve uygulamak.
Enerji Verimliliği çalışmalarının tüm Türkiye'ye yayılmasına bilgi ve birikimlerimizle katkıda bulunmak.