Meslek Liseleri Üretim Gücünü Gösteriyor

03.05.2020

Salgın sürecini işaret ederek, mevcut sürecin en kısa zamanda ve kayıpsız olarak sona ermesini temenni ettiklerini söyleyen İl Millî Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, "Hedefimiz ise; bu çalışmalara, virüsün etkisi bittikten sonra da süreklilik kazandırmak... Bu doğrultuda; Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonunu da referans alarak gerekli plânlama ve çalışmaları yapmaya başladık. Meslek liselerinin üretim gücünü, ülkemizin kalkınması için sonuna kadar kullanmaya kararlıyız" diyor.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında başlatılan uzaktan eğitim ile birlikte yeni bir sürecin başladığını anımsatan İl Millî Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, bakanlığın yönlendirmesi, il içinde bulunan meslek liselerinin gönüllülük çerçevesinde; 'Ne yapabiliriz?' sorusuna yanıt ararken, çok önemli bir hareketliliğin içine girdiklerini söyledi. Öğretmenden öğrencilere herkesin elini taşın altına koyduğunu ifade eden Dülger, okullarda; 3 katlı cerrahî maske, siper türü maske, tek kullanımlık tulum, önlük, ortam ve el dezenfektanları, 3D yazıcılarda laringoskop cihazının üretimine başladıklarını kaydetti.

Meslekî ve Teknik Anadolu Liseleri başta olmak üzere; bilim ve sanat merkezleri, özel eğitim uygulama okulları, imam hatip okulları, Olgunlaşma Enstitüsü ve halk eğitim merkezlerinin sürecin içinde yer aldığını belirten Dülger, "Üretim süreçlerinde toplam 65 kurumumuz; sürecin başından beri etkin ve sürekli olarak yer almakta. Geride kalan yaklaşık 1 aylık süre içinde toplam 900 bin cerrahi maske, 20 bin yüz koruyucu siperlik, 200 bin litre ortam dezenfektanı, 20 bin litre el dezenfektanı üretildi" dedi.

Üretim kapasitesinin artırılmasına yönelik olarak bakanlık desteğiyle makine alımları yapıldığını hatırlatan Dülger, "Bugün itibariyle günlük 100 bin cerrahî maske üretecek kapasiteye ulaşmış bulunmaktayız. Ayrıca yine meslek liselerimizde görev yapan öğretmenlerimiz tarafından yürütülmekte olan makine üretim süreci tamamlandığında bir okulumuzda da N95 standartlarında maske üretimini başlatacağız" diye konuştu.

Üretilen malzemelerin başta sağlık ve emniyet çalışanları olmak üzere valilik koordinasyonunda kaymakamlıklar bünyesinde kurulan VEFA grupları ile işbirliği içinde 65 yaş üstü vatandaşlara, ihtiyaç sahibi ve bakıma muhtaç ailelere ücretsiz olarak ulaştırıldığını söyleyen Dülger, devamlılığı sağlamak için çalıştıklarını kaydetti. Süreci bakanlık ile sürekli irtibat halinde bulunarak, il içinde koordineli bir şekilde yürüttüklerini ifade eden Dülger, tüm talepleri karşılamak için katkı sunmaya çalıştıklarını vurguladı.

Kaynak

HABER GÖRSELLERİ


Benzer Haberler

Birimimizin AKSA Doğalgaz A.Ş'yi Ziyareti

5. Yenilenebilir Enerji Kooperatifleri Konferansı

TAB Genel Sekreter Syn. Neslihan Bahar Boyacılar Proje Müdürü Sayın Diyem Özer, Proje Koordinatörü Syn. Cenk Erten ile Okullar Arası Ödüllü Atık Pil Toplama Yarışması ile ilgili bilgi paylaşımı yapıldı.

Yeşil Karne Projesi kapsamında İnegöl ilçemiz İshakpaşa ilkokulunda eğitimlerimizi tamamladık.