MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü İletişim Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan Ebabil dergisinin ikinci sayısı yayımlandı. "Yaz 2017" dönemi dergide, dosya konusu olarak "Dijital Kültür" ele alınıyor. Ebabil dergisinde, eğitim-bilişim-kültür ağırlıklı birçok yazı ve makaleye yer veriliyor. Grafik tasarımıyla bu sayıda da göz dolduran dergi, ilgililerin beğenisine sunuluyor.
Bu duyuru 2149 kez görüntülendi.
Hayatımızın her alanına nüfuz eden dijitalleşme bizi nasıl etkiliyor? Dijital dönüşümün neresindeyiz? Birey olarak dijitalleşmeden faydalanırken zarar gördüğümüz yanları nasıl bertaraf edebiliriz? Bilinçli bir dijital kullanıcı nasıl olunur? Dergide bu sorulara cevap aranıyor. Dijital Kültür bölümünde ele alınan başlıklar şöyle: "İletişimde Teknolojinin Etiğini Oluşturmak, Akıllı Nesneler ve Dijital Dönüşümle Önem Kazanan Yetkinlikler, Aynı Dili mi Konuşuyoruz?, Yeni İletişim Teknolojileri Kullanımında Kuşakları Anlamak, Dijital Kültür ve Eğitim Denklemi, Millî Eğitim Bakanlığı Dijital Eğitim Çalışmaları, Dijital Oyun Tasarımı, Görünmeyen Tehlike: Subliminal Mesajlar, Edebiyatın Dijital Kültürle İmtihanı, Dijital Yayıncılık, Göğe Bakalım, Bir Kuş Resmi Uçmayı Temsil Etmeye Başladığında, Siber Ortamda Çocukları Bekleyen Tehlikeler ve Dijital Sanat."
Dergide dosya konusu "Dijital Kültür"ün dışında Soruşturma, Kültür-Sanat, Röportaj, Kültürel Hafızamız, Portre, YEĞİTEK Haber ve Basından Seçtiklerimiz bölümleri bulunuyor.
Soruşturma'da; dijital dönüşümün hayatımızı ne kadar veya nasıl etkilediği sorusu üzerine yapılan kısa röportajları okuyabilirsiniz. Prof. Dr. Kemal SAYAR ve Berna YALAZ ile "İnternet Çağında Aşk ve Istırap SANAL AŞK" kitabı üzerine yapılan röportaj da dergiye ayrı bir renk katıyor.
"Kültürel Hafızamız" ın devamı da bu sayıda
Diğer yandan derginin birinci sayısında yer verilen "Kültürel Hafızamız" bölümünün devamı niteliğindeki yazılar ise şu başlıkları taşıyor: "Kültürel Hafızamızın Eşiğinde, Sınırları Aşan Kültürümüz, Kültürel Hafızamız Bağlamında Oya ve Kilim Desenlerinin Taşıdığı Anlamlar, Türk Halk Oyunları ve Özensiz Dil Kullanımı."
Kültür-Sanat'ta; Thomas LEITCH'in dijital çağda bilgi otoritesi olmayı sorguladığı "Dijital Çağda Bilgi Otorite ve Liberal Eğitim" adlı kitabı üzerine yazılan bir değerlendirme, Sinema'da ise; "Dijital Sinema" üzerine derinlikli bir araştırma yazısı sizleri bekliyor.
Portre'de; türkülerinde sevgiyi, saygıyı, kardeşliği ve barışı anlatan halk ozanımız Neşet ERTAŞ'ı daha yakından tanıyabilirsiniz. Ayrıca YEĞİTEK Haber ve Basından Seçtiklerimiz bölümlerinde; YEĞİTEK'in faaliyetleriyle ilgili birçok haberi okuyup son gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
Dergiye aşağıdaki adreslerden ulaşabilirsiniz.
http://www.eba.gov.tr/dergi?icerik-id=5690