Bakanlığımız YEĞİTEK Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Scientix STEM Çalıştayı Bursa'da başladı.

Bakanlığımız YEĞİTEK Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Scientix STEM Çalıştayı Bursa'da başladı.

Bakanlığımız YEĞİTEK Genel Müdürlüğü tarafından, 02-04 Mayıs 2017 tarihleri arasında Bursa'da gerçekleştirilecek olan "Scientix STEM Eğitimi Çalıştayı başladı.

Kategori : BTR

02.05.2017

Bu haber 1748 kez görüntülendi.

Ekleyen : Abdulmuttalip Şahin

Bakanlığımız YEĞİTEK Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Scientix STEM Çalıştayı Bursa'da başladı.

           Scientix STEM Çalıştayı Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şb. Müdürü Ömer Faruk BEKTAŞ, Scientix Okul Ağı Koordinatörü Dr. Tunç Erdal AKDUR, EBA İçerik Uzmanları Şirin DEMİRCAN, Nilda BOYACIOĞLU ve Esra KAYIŞ, Bilişim Teknolojileri İl Koordinatörü Alper BAYRAMOĞLU, Bursa Fatih Projesi Eğitmenleri ve ilimize bağlı okullarda görev yapan STEM eğitimiyle ilgilenen ortaokul, anadolu ve fen liselerinde görev yapan 25 fen (fen bilimleri, fizik, kimya, biyoloji), matematik dersi öğretmeninin ve mesleki ve teknik anadolu liselerinde görev yapan 25 elektrik ve elektronik teknolojisi, bilişim teknolojileri, mobilya ve iç mekan teknolojisi, makine teknolojisi, metal teknolojisi alanı öğretmeni olmak üzere toplam 50 öğretmenin katılımıyla Şehit Erol Olçok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde yapılan açılış ile başladı.

           İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Faruk BEKTAŞ yaptığı açılış konuşmasında, STEM çalıştayının ilimizde yapılması için yardımlarını esirgemeyen Eğitim Yayınları ve İçerik Yönetimi Daire Başkan Sayın Mehmet RÜŞEN'e teşekkür etti. STEM çalıştayının Bursa'da yapılıyor olmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. STEM çalıştayına katılmak için gönüllü olan öğretmenlere teşekkür ederek öğretim üyelerine ve katılımcılara başarılar diledi. Katılımıcı öğretmenlerin okullarında farkındalık yaratacağına,STEM çalıştayının verimli geçeceğine olan inancını vurguladı.

          YEĞİTEK Scientix STEM Projesi Koordinatörü Dr. Tunç Erdal AKDUR'un sunumuyla başladı. STEM'in Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik kavramlarının İngilizce kelime karşılığının baş harflerinden meydana gelen ve farklı disiplinleri bir araya getiren bir yaklaşım olduğunu belirten Dr. Tunç Erdal AKDUR, "Bu yeni yaklaşımla, farklı disiplinleri bütünleştirerek anaokulundan üniversiteye kadar araştıran, üreten ve yeni buluşlar yapabilen projeci bir neslin yetiştirilmesi amaçlanmaktadır." şeklinde konuştu. Fatih Projesi ile 2023 hedefleri için çok önemli bir adım atıldığını, Scientix Projesi'nin de bu amaç doğrultusunda kullanılacak doğru yollardan biri olduğuna değinen AKDUR, şunları söyledi: "STEM eğitimi, artık bütün dünya için zorunluluk haline gelmiştir. Gelişmiş ülkeler, sanayi devrimi ile ortaya çıkan eğitim sisteminden vazgeçip, 21. Yüzyılda eğitimlerini STEM anlayışına uygun hale getirmeye çalışıyorlar. Biz de ülke olarak, 2023 hedeflerimizdeki daha çok üreten, teknolojiye hakim bilgi toplumu olmak, yüksek gelir düzeyindeki ülke konumuna ulaşmak için, projeye dayalı STEM eğitimi yaklaşımını eğitim sistemimize dahil etmek zorundayız. Gelişmiş ülkeler, ekonomik açıdan insan gücünü daha anaokulu yaşlarında STEM eğitimi alanında yetiştirmek zorunda olduklarını fark ettiler. Biz de, 2023 hedeflerimiz için, eğitim sistemimizi buna göre yeniden şekillendirmeliyiz, diye düşünüyorum.

Bir öğretmen olarak neler yapabilirim? sorusuna:

  • Fen ve teknoloji derslerinde diğer STEM öğretmenleriyle iletişim kurun ve fikir alışverişinde bulunun,
  • Scientix Uygulama Topluluklarına katkı sağlayın.
  • Ulusal ve Yerel etkinliklere katılın ve ek destek alın.
  • Scientix Ulusal Destek Noktanızı bulun ve ülkenizdeki veya bölgenizdeki Scientix Öğretmen Temsilcileri veya Temsilci Yardımcıları ile iletişim kurun.
  • Fen Eğitimi projelerinden ve Scientix topluluğundan en güncel haberleri alın.
  • Scientix Bültenine ve Listesine kaydolun.
  • Dersleriniz için yeni fikirler bulun.
  • Scientix veri tabanında STEM ders materyallerini kolayca araştırın.
  • Scientix veri tabanındaki eğitsel ders materyallerinin ücretsiz ulaşın.
  • İstek üzerine çeviri hizmetinden yararlanın.
  • Avrupa STEM eğitim projelerini keşfedin ve bu projelere katılın.Avrupa proje galerisine ve eşleştirme aracına gözatın.
  • Çevrimiçi eğitimlere katılın.
  • Scientix çevrimiçi öğretmen eğitimi kurslarına ve web seminerlerine katılın.
  • Ulusal ve Avrupa öğretmen çalıştaylarına ve mesleki gelişim kurslarına katılın.
  • Scientix yüz yüze öğretmen eğitimlerine katılın ve Avrupa genelinde sizinle aynı düşüncedeki öğretmenlerle işbirliği yapın.

Önerilerinde bulundu.

          Kamil Tolon BİLSEM öğretmeni, Abdulmüttalip AKKAYA örnek bir proje sunumu yaptı.

         Çalıştayın öğleden sonraki bölümünde, YEĞİTEK EBA İçerik Uzmanları     Esra KAYIŞ, Nilda BOYACIOĞLU ve Şirin DEMİRCAN, öğretmenleri iki gruba ayırarak, STEM eğitimini konu alan yaratıcı drama atölyesi gerçekleştirdiler. Farklı bakış açılarını görebilmek, ekip çalışmasının önemini fark etmek, yaşam deneyimlerinden yola çıkarak strateji belirleyebilmek ve ekip çalışması öncesinde grup etkileşimini sağlanmak amacıyla yapılan yaratıcı drama etkinlikleri büyük beğeni topladı.

          03.05.2017 Çarşamba günü STEM Ders Etkinliklerinin Tasarlanması ve Scientix Portalı Proje Girişlerinin yapılması 04.05.2017 Perşembe günü Katılımcılar Tarafından Geliştirilen Projelerin Sunulması ve Değerlendirilmesi çalışmaları yapılacaktır.