YEĞİTEK'in Katkılarıyla FATİH Projesi ve EBA tanıtımı THY 6. Bursa Bilim Şenliğinde

YEĞİTEK'in Katkılarıyla FATİH Projesi ve EBA tanıtımı THY 6. Bursa Bilim Şenliğinde

YEĞİTEK'in Katkılarıyla FATİH Projesi ve EBA tanıtımı Türk Hava Yolları, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile, 4-5-6-7 Mayıs 2017 tarihlerinde TÜYAP Fuar Merkezi'nde düzenlenecek olan 6. Bursa Bilim Şenliğine bir stantla katılıyor.

Kategori : Genel

03.05.2017

Bu haber 1966 kez görüntülendi.

Ekleyen : Abdulmuttalip Şahin

YEĞİTEK'in Katkılarıyla FATİH Projesi ve EBA tanıtımı THY 6. Bursa Bilim Şenliğinde

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün promosyonla destek sağladığı stantta Bursa Fatih Eğitmenlerince FATİH Projesi ve EBA'nın tanıtımı, Etkileşimli tahtanın etkin ve verimli kullanımı, EBA'nın genel yapısı,yeni EBA, EBA Ders,EBA Dosya, İçerik,Yarışma,E-Kurs, Ebakod oluşturma, Uzaktan eğitim,EBA Radyo ve Uygulamalar yapılacağı stantta öğrenciler, öğretmenler ve velilerin yoğun ilgi göstermeleri beklenmekte.

Bursa Bilim Şenliği'nin bu yıl ki konsepti " Enerji Verimliliği " olarak belirlenmiş.

Dünya Rekoru

6. Türk Hava Yolları Bursa Bilim Şenliği yine bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Etkinlik kapsamında "Largest Practical Science Lesson - Uygulamalı En Büyük Fen Dersi" kategorisinde dünya rekoru denemesi yapılacaktır.

5 Mayıs 2017 tarihinde Türkiye'nin ilk bilimsel dünya rekoru

6. Türk Hava Yolları Bursa Bilim Şenliği kapsamında 3500 öğrenci katılımı ile dünya rekoru denemesi gerçekleştirilecektir. Rekor denemesi TÜYAP Fuar Merkezi 'nde gerçekleştirilecektir. Guinness Word Records yetkilileri, eğitmenler ve noterler eşliğinde 3500 öğrenci iki adet fen deneyini 1 saat içerisinde gerçekleştirmeye çalışacaklar.

Dünya rekoru denemesinde katılımcılara başarılar dileriz.

Çin, Fransa, Hollanda, Moldova, İngiltere, Kanada, İtalya ve Polonya'dan gelecek ekiplerin atölye çalışmalarına katılacaklar.

Şenlik kapsamında düzenlenen ödüllü proje yarışması 1120 başvuru yapıldığını, bunun da ülke çapında yeni bir rekor olduğu görüldü.

Şenlik kapsamında farklı okullarda öğrenim gören 6 bin öğrencinin katılımıyla dev bir mangala turnuvası da düzenlenecek.

"THY Bursa Bilim Şenliği" atölye çalışmaları kapsamında 10 binden fazla rezervasyon yapıldı.

Şenlik boyunca 100 atölye çadırında 150 deney yapılacak. Bu deneyler tamamen ücretsiz olacak

 

 

İnsansız Hava Araçları Yarışması

Tasarla Yap Uçur adı ile gerçekleştirilen insansız hava araçları yarışmaları bu yıl Bursa Bilim Şenliği kapsamında gerçekleştirilecektir.

Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi

Altınova Mah. Fuar Cad. No:27 Yalova Yolu Buttim Fuar Alanı Yanı Osmangazi / Bursa

0224 716 3740